Loading...
FoodLifestyle

10x Mijn favoriete glutenvrije producten

10 x favoriete glutenvrije producten van fitnesswithasmile header foto

10x mijn favoriete glutenvrije producten van dit moment

YES een nieuw soort blog op mijn website, met jawel mijn favoriete glutenvrije boodschappen van dit moment. Ik deel vaak recepten, maar nog niet eerder deelde ik een blog met m’n favoriete food producten. Omdat ik sinds een tijdje bijna volledig glutenvrij (en koemelkvrij) eet, leek het me leuk om mijn favoriete glutenvrije producten te delen. Want ik weet nog hoe moeilijk het in het begin was om glutenvrij te gaan eten! Ik miste zoveel dingen die ik normaal lekker vond en vond die glutenvrije producten vaak helemaal niet lekker. Droog, smaakloos of ik kreeg er alsnog buikpijn van. Dus ik dacht laat ik eens met jullie delen welke glutenvrije boodschappen ik nu vaak in huis haal en helemaal zijn goedgekeurd.

Mocht je net glutenvrij gaan eten, dan heb je een start lijstje met dingen die je in huis kunt halen. Want echt als je eenmaal je weg hebt gevonden in het glutenvrije leven, dan valt het best mee. Al lijkt dat in het begin echt niet zo, je moet even de juiste vervangers zien te vinden.

Kleine disclaimer: ik heb geen coeliakie, alleen een intolerantie voor tarwe (zwaar) en gluten (medium). Mocht je echt coeliakie hebben, dan kan ik niet garanderen of je ook tegen onderstaande producten kunt. 

In deze blog deelde ik trouwens een tijdje geleden al waarom ik dan glutenvrij en koemelkvrij ben gaan eten, mocht je het terug willen lezen. 

Kijk je met me mee naar m’n favo’s?

Nairn's glutenvrije crackers favoriete glutenvrije producten fitnesswithasmile

#1. Nairn’s crackers

Mijn all-time favoriete glutenvrije crackers zijn deze! Voedingswaarden zijn prima, de smaak en structuur is top. Ik hou sowieso erg van rozemarijn. Yes echte aanraders deze! 

Ingrediënten: Glutenvrije VOLKORENHAVER (75%), tapiocazetmeel, duurzame palmolie, maiszetmeel, honing, rozemarijn (2%), zeezout (2%), rijsmiddel: ammoniumbicarbonaat

Te koop bij o.a. Albert Heijn

Glutenvrij brood bakkerleo - favoriet

#2. Glutenvrij brood Bakker Leo

Lang, heel lang heb ik gezocht naar lekker glutenvrij brood. Mission impossible leek het wel. Maar Bakker Leo heeft het voor elkaar gekregen! Echt waar, dit brood is heerlijk! Ze hebben ook van alles, bolletjes, afbakbroodjes, krentenbrood en zelfs suikerbrood. De eerste keer dat ik bij Bakker Leo ging bestellen, ben ik voor het proefpakket gegaan wat gluten- en lactosevrij is. Ideaal, zo kun je meteen verschillende soorten brood en bolletjes proberen. Mijn favoriet zijn de bruine bolletjes, heerlijk zacht!

Te koop bij online bij Glutenvrij.bakkerleo.nl

Favoriete glutenvrije proteïne repen YES

#3. YES! Glutenvrije proteïne repen

Ik zag deze repen bij Etos liggen en moest ze wel even uitproberen. Nu koop ik ze elke keer als ik bij de Etos of een AH to Go ben, want ze zijn super lekker! Enige nadeel is dat je ze per stuk koopt, dus dat het dan best prijzig is.. Maar om mezelf af en toe eens te trakteren, zijn deze wel heel erg lekker. En met het vele sporten dat ik doe, is een extra beetje proteïne ook altijd welkom (10gr per reep). 

Ingrediënten: geroosterde PINDA’S (21%), erwteneiwit (13%), pure chocolade (12%) [cacaomassa, suiker, magere cacao, cacaoboter, watervrij MELKvet, emulgator (lecithinen)], pompoenzaden (10%), gekonfijte blauwe bosbessen [gedroogde blauwe bosbessen (5%), suiker], cichoreiwortelvezel, AMANDELEN (6.5%), glucosestroop, honing, CASHEWNOTEN (6%), tapiocazetmeel, zonnebloemolie, natuurlijk aroma, emulgator (lecithinen).

Te koop bij o.a. Etos en AH To Go. 

Boekweitpasta van Kazidomi glutenvrij

#4. Boekweit pasta van Kazidomi

De boekweit pasta van Kazidomi is een perfecte glutenvrije vervanger voor gewone pasta. De smaak en structuur is heel fijn en past bij heel veel pasta gerechten. Ik had zelf bij veel ‘glutenvrije’ pasta’s uit de supermarkt vaak alsnog buikpijn. Aan dit soort pasta’s zit vaak van alles toegevoegd om de structuur en smaak op echte pasta te doen lijken, maar daar gaat je buik vaak niet lekker op. Boekweit is van zichzelf al glutenvrij, dus aan deze pasta is ook niks toegevoegd! 

Ingrediënten: Volwaardig boekweitmeel, water.

Te koop bij Kazidomi.nl
(Met de code FITNESSWITHASMILE10 krijg je € 10 korting bij een aankoop van min. €49 + gratis verzendkosten; ik heb een vaste samenwerking met Kazidomi, dit verandert echter niks aan mijn mening over de producten!)

Maiswafels jumbo glutenvrije favoriet fitnesswithasmile

#5. Jumbo Maïswafels Rozemarijn & Amaranth

Maïswafels!! Yes sowieso alle maïswafels zijn lekker en een aanrader. Maar deze in het bijzonder vind ik super chill omdat ze licht gekruid zijn met Rozemarijn en daar hou ik van! Ook vind ik het fijn dat ze per 5 stuks in een zakje verpakt zitten. Dit is perfect om mee te nemen naar kantoor of onderweg. Ideaal. Je kunt ze beleggen met van alles, maar ook zonder zijn ze heerlijk.

Ingrediënten: Maïs 94,7%, amaranth 4%, rozemarijn 1%, zeezout.

Te koop bij de Jumbo

Favoriete glutenvrije pitabroodjes fitnesswithasmile

#6. BFree Glutenvrije Pita Broodjes

Deze heb ik pas recent ontdekt! Maar deze zijn zó goed!! Echt heerlijk. Je kunt ze thuis afbakken in de oven. Bijvoorbeeld lekker bij een soepje, gewoon zo of met wat hummus. Ook heerlijk als pita broodje gevuld met kippendij reepjes, yum! Of lekker als mini pizza uit de oven. De structuur en smaak van deze zijn echt heel lekker en totaal niet droog!

Ingrediënten: Water, rijstebloem, aardappelmeel, maïszetmeel, tapiocazetmeel, boekweitmeel, maïsmeel, glycerol, inuline, psylliumkaf, erwteiwit, erwtvezel, maïsmeel, appelsapconcentraat, verdikkingsmiddel (xanthaangom, guargom, hydroxypropylmethylcellulose), lijnzaadolie, gist, zout, zuurdesem (gefermenteerd maïs- en quinoameel), rijsmiddel (gluconodetla-iacton), zuren (citroenzuur, appelzuur, wijnsteenzuur), conserveringsmiddel (sorbinezuur).

Te koop bij o.a. Albert Heijn, Plus, Coop. 

Jumbo glutenvrije zadencrackers favoriet fitnesswithasmile

#7. Jumbo Glutenvrije Zadencrackers

Deze crackers vind ik ook echt zo’n fijn basisproduct om altijd in huis te hebben. Lekker een paar bij de lunch of ’s avonds bij een soepje of als tussendoortje met een plak (vegan) kaas. 

Ingrediënten: Maïsbloem, glutenvrije havermeel, plantaardige oliën (palm, raapzaad), lijnzaad, sesamzaad, scharrelei, maïszetmeel, gemodificeerd aardappelzetmeel, teffmeel, gist, water, zonnebloempitten, scharreleiwitpoeder, glucosestroop, glutenvrije havervlokken, gejodeerd zout, verdikkingsmiddel E415, emulgator E471, zuurteregelaar: citroenzuur, aroma, conserveermiddel E202. 

Te koop bij de Jumbo

Glutenvrije noodles favoriete glutenvrije producten fitnesswithasmile

#8. Kazidomi Glutenvrije Noodles: Brown Rice, Pumpkin & Ginger

Dit is ook een nieuw ontdekt pareltje van me: glutenvrije noodles Brown Rice, Pumpkin & Ginger van Kazidomi. Ik was al een tijdje op zoek naar lekkere glutenvrije noodles, want dat bleek lastiger dan dat ik dacht! Veel noodles hebben toch vaak tarwe toegevoegd, ook bijvoorbeeld Soba noodles, waarvan ik dacht dat ze van boekweit waren, blijkt dat er bij de meeste soorten gewoon tarwe aan toe is gevoegd naast boekweit. Deze zijn volledig glutenvrij en smaken ook nog eens lekker. 

Te koop bij Kazidomi.nl
(Met de code FITNESSWITHASMILE10 krijg je € 10 korting bij een aankoop van min. €49 + gratis verzendkosten; ik heb een vaste samenwerking met Kazidomi, dit verandert echter niks aan mijn mening over de producten!)

Gr'eat Glutenvrije granola kazidomi

#9. Kazidomi Glutenvrije Granola Appel & Pecannoot

Granola kun je natuurlijk heel goed zelf maken, dan heb je alle controle over de ingrediënten en kun je het makkelijk glutenvrij maken. Maar soms ben je lui en wil je gewoon iets kant en klaars haha. Dan is dit perfect. Deze granola is echt mega lekker. Het is met appel, gekarameliseerde pecannoten en kaneel. YUM! Heerlijk in bijvoorbeeld je smoothiebowl of plantaardige yoghurt. 

Ingrediënten: glutenvrije haver 50,5%, gepelde boekweit, ahornsiroop, oliehoudende zonnebloemolie, PECANNOTEN 6%, zonnebloempitten, pompoenpitten, gedroogde appels 4%, kaneel 1,2%, zeezout.

Te koop bij Kazidomi.nl
(Met de code FITNESSWITHASMILE10 krijg je € 10 korting bij een aankoop van min. €49 + gratis verzendkosten; ik heb een vaste samenwerking met Kazidomi, dit verandert echter niks aan mijn mening over de producten!)

Glutenvrije couscous Albert Heijn

#10. Glutenvrije Couscous Albert Heijn

Dit is naast het brood, crackers en de pasta ook zo’n basisproduct wat je in huis moet hebben. Ideaal om snel en makkelijk mee te koken. En volledig glutenvrij, dus een perfecte vervanger voor gewone couscous. Oke de smaak is niet precies hetzelfde als normale couscous, maar de structuur en smaak komen zeker in de buurt! Een fijn basisproduct bij veel gerechten. 

Ingrediënten: maïsmeel.

Wat zijn jouw glutenvrije producten?

& let me know of jullie dit soort blogs leuk vinden om te zien. Als jullie enthousiast zijn, ga ik dit zeker vaker doen! Liefs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.