Loading...
Lifestyle

5x mijn favoriete gezonde tussendoortjes at the moment

5x-mijn-favoriete-gezonde-tussendoortjes-fitnesswithasmile

Mijn 5 favoriete gezonde tussendoortjes van dit moment

“Ik ben helemaal vergeten te eten” of “ik eet 3 maaltijden per dag” zijn twee dingen die je mij NOOIT hoort zeggen ;). Ik ben een echt tussendoortjes mens. I love snacks! Ook al ontbijt ik altijd flink, rond 10:00 uur heb ik al weer trek (of zin in iets lekkers). Ook na de lunch krijg ik rond een uurtje of 3 meestal weer zin in iets. Ik zorg er daarom altijd voor dat ik voldoende snacks bij me heb. Ik ga echt nooit de deur uit zonder gezonde tussendoortjes, want stel je voor dat ik trek krijg (dan wil je me niet tegenkomen hoor #hangry).

Hieronder 5 snacks waar ik de laatste tijd helemaal fan van ben. Deze snacks komen bij mij dagelijks voorbij, ze zijn gezond, lekker en makkelijk! De laatste tijd ben ik echt van de cleane en simpele tussendoortjes die snel klaar zijn en makkelijk mee te nemen. Maar wees gerust, ik zal binnenkort nog veel meer gezonde tussendoortjes/snacks met jullie delen op mijn website :).

#1. Rauwe noten

Deze moest wel op nummer 1 komen: noten. Een van de makkelijkste gezonde snacks die er is denk ik. Makkelijk om mee te nemen, stilt de trek, zit boordevol gezonde vetten en altijd lekker. Ik eet de laatste tijd vaak cashewnoten of blanke amandelen. Maar ook walnoten en pecannoten heb ik standaard in de kast staan. Zorg er wel voor dat je rauwe, ongezouten en het liefst ongebrande noten hebt.

Favoriete-gezonde-tussendoortjes-noten-fitnesswithasmile

#2. Eiwitreep

Op nummer twee staat toch wel een eiwitreep. Een echte traktatie vind ik dat. De laatste tijd is mijn favoriet deze zero bar , in Oreo cookies en cream smaak! Er zit namelijk veel verschil in eiwitrepen. Veel eiwitrepen bevatten heel veel calorieën en soms ook heel veel suiker. Deze is ideaal als snackje, want bevat per stuk zo’n 110 calorieën, 14 gram eiwit en 1 gram suiker. Voor mij perfect. Deze reep in Double Chocolate smaak is ook echt goddelijk, met heerlijke stukjes chocolade <3.

Favoriete-gezonde-tussendoortjes-eiwitreep-fitnesswithasmile

#3. Eitjes

Yep, je leest het goed, old skool gekookte eitjes. Gewoon zo met wat peper en zout of cajunkruiden. Ook lekker op een cracker of rijstwafel. Vult goed, zodat je er weer even tegen aan kan. En heel makkelijk om voor te bereiden en mee te nemen. Kook gelijk een stuk of 6 en dan heb je meteen een aantal dagen een snackje klaar liggen. Ik eet vaak twee, zodat ik er ook echt eventjes vol van zit.

Favoriete-gezonde-tussendoortjes-eiwitreep-fitnesswithasmile

#4. Zomerfruit

Yeasss zo blij dat het eindelijk zomer is, want al het zomerfruit is nu heerlijk zoet van smaak en veel goedkoper te verkrijgen. Ik ben helemaal gek op aardbeien, blauwe bessen, frambozen, ananas en watermeloen. Deze fruitsoorten zijn super gezond en bevatten relatief weinig calorieën. Ik eet ’s ochtends door mijn havermout meestal aardbeitjes (m’n verslaving van de laatste paar weken) en als tussendoortje neem ik dan een bakje van bovenstaande fruitsoorten mee.

Favoriete-gezonde-tussendoortjes-fruit-fitnesswithasmile

#5. Veggies

Last but not least: rauwe groenten! Zo easy, maar deze mochten niet ontbreken. Dit neem ik namelijk echt iedere dag mee naar werk. Ik maak vaak een snack bakje met verschillende soorten rauwkost: wortels, snoeptomaatjes, komkommer en bleekselderij. Meestal neem ik het met wat hummus (tip, deze gegrilde groenten hummus van de appie, is super laag in kcal en heel erg lekker).

Favoriete-gezonde-tussendoortjes-groenten-fitnesswithasmile

Dat waren al weer mijn favoriete gezonde tussendoortjes van dit moment! Best wel simpele dingen, maar ik vind ze heel fijn. Ze kunnen echt iedere dag, want het zijn echt gezonde snackjes.

Ben benieuwd naar jouw favoriete gezonde tussendoortjes. Laat het me vooral in een reactie weten, misschien komen ze wel voorbij in mijn volgende blog over gezonde tussendoortjes.

 

2 comments
    1. Fitnesswithasmile

      Aaah jaa bananenbrood, die mag in mijn volgende lijstje niet ontbreken. Zeker ook een van mijn favo’s! Ik zal binnenkort ook een receptje voor het bananenbrood op de blog maken :). Dankjewel voor je reactie! Liefs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.