Abrikozen vanille kwarkbrood: gezond tussendoortje!
Eindelijk weer eens een bakrecept! Het was afgelopen maand zo warm, dat ik niet veel zin had om de oven ook nog aan te zetten. Maar vorig weekend was het weer iets afgekoeld, dus daarbij kwam ook meteen mijn zin om te bakken terug. Ik dook gelijk de keuken in om een nieuw receptje te proberen. Lekker zomers, met abrikozen in de hoofdrol, want die zijn nu volop te verkrijgen! Ik was misschien iets té enthousiast, waardoor ik in alle enthousiasme de bakpoeder was vergeten. Hierdoor is het brood niet zo hoog geworden. Maar de smaak was er niet minder om. In een poll op mijn Instagram was iedereen (ondanks de vergeten bakpoeder) zo enthousiast dat ik besloot het recept gewoon te plaatsen. Dus genoeg gekletst, hier komt het recept voor dit overheerlijke abrikozen vanille kwarkbrood.
Abrikozen vanille kwarkbrood recept:
Ingrediënten:
- 250 gr magere kwark (ik gebruik de AH lactosevrije kwark)
- 1 ei
- 100 ml Alpro kokosmelk (of elke andere melk)
- 1 scoop (30 gr) vanille eiwitpoeder (ik gebruik deze)
- 250 gr havermeel (ik gebruik deze)
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl kaneel
- 2 tl koek- of speculaaskruiden
- 20 gr rozijnen
- 3 verse abrikozen
- 10 druppels vanille zoetstof (ik gebruik deze)
Bereiding abrikozen vanille kwarkbrood:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de kwark, het ei, de melk en de zoetstof in een kom en roer goed door met een garde.
- Voeg het eiwitpoeder, het havermeel, de bakpoeder, kaneel en koekkruiden toe.
- Roer goed door totdat er een mooi beslag ontstaat. Het is een best wel stevig en dik beslag. Mocht het echt niet goed bij elkaar blijven of té stevig zijn, voeg dan een klein beetje meer melk toe. Maar het moet wel een dikke plakkerige bol blijven ;).
- Snijd de abrikozen in kleine stukjes en voeg de helft hiervan met de rozijnen toe aan het beslag en roer door.
- Bekleed een bakblik met bakpapier en giet het beslag in het bakblik.
- Strooi de overige abrikozen blokjes over het brood en druk een beetje aan.
- Bak het kwarkbrood gaar in 30-45 minuten in het midden van de oven op 200 graden. Bij mij was deze na 30 minuten gaar.
- Snijd in 10 plakjes en besmeer met een dikke laag pindakaas, nomnomnom.
Enjoy! Laat me vooral weten wat je ervan vond in een reactie hier of op Instagram! Vind ik super leuk.
Voedingswaarden abrikozen vanille kwarkbrood per portie (1/10e kwarkbrood):
150 kcal
21,5 gr koolhydraten
2,5 gr vet
10 gr eiwit