Loading...
DinnerFoodLunch

Caesar salade recept glutenvrij & lactosevrij!

Caesar salade recept glutenvrij lactosevrij-gezond-fitnesswithasmile

Caesar salade recept glutenvrij & lactosevrij

Vandaag heb ik me een lekker salade recept voor jullie, namelijk een caesar salade recept die gluten- en lactosevrij is! En ook al eet je niet gluten- en/of lactosevrij, dan nog is het een verrukkelijk recept. En natuurlijk makkelijk en snel te maken, zoals je van me gewend bent ;).

Kort geleden werd ik benaderd door Keesmakers of ik hun producten eens uit wilde proberen. Mijn eerste reactie was: hè wat jammer ik hou ontzettend van Kaas, maar is niet zo handig voor me vanwege de lactose. Ging ik de site bekijken, blijkt het gewoon lactosevrij te zijn! En nog veel gezonder dan normale kaas ook! In kees worden de melkvetten vervangen door plantaardige oliën die rijk zijn aan onverzadigd vet. 
De unieke samenstelling zorgt ervoor dat kees 50% minder verzadigd vet bevat.
 Je begrijpt, ik was meteen intens gelukkig om weer met mijn oude kaas liefde herenigd te zijn. Want de smaak, die doet niks onder voor de normale oude kaas. YES YES YES!

Ik besloot gelijk een nieuw receptje te maken met Kees! En met de aanhoudende warmte in ons landje, wilde ik een lekker zomers gerechtje maken. Een lunch die eiwitrijk is, gezonde vetten bevat en voldoende koolhydraten. Een ideale lunch voor mijn trainingsdagen.

Zoals ik al in deze blog vertelde, hou ik heel erg van salades! Vooral omdat een salade heel veel volume heeft. Zo’n grote, goed gevulde bak salade vult super goed. Ik voeg altijd een eiwitbron (kip, vis, bonen etc.), een koolhydraatbron (rijst, linzen, quinoa etc.) en gezonde vetten (zoals avocado of noten) toe.

Hieronder het gluten- en lactosevrije caesar salade recept. Simpel maar zó lekker! Ook handig om dit de avond van te voren klaar te maken, hou dan de slamix even apart. En natuurlijk kun je ook weer meteen twee porties maken (zoals ik meestal doe), dan verdubbel je gewoon de ingrediënten!

Gluten- en lactosevrije caesar salade recept

Ingrediënten:
(voor één portie)

  • rucola slamelange (1 zakje)
  • 100 gr gerookte kip
  • 25 gr extra gerijpte Kees, geraspt
  • 40 gr (ongekookt) rode linzen pasta (gekocht bij AH) of normale pasta als je wel gluten eet
  • 2 tomaten
  • caesar dressing low kcal (ik gebruik deze)

Bereiding:

  1. Kook de rode linzen pasta klaar volgens de verpakking.
  2. Snijdt de kipfilet, tomaat en rasp de Kees (of gebruik de kant- en klare geraspte Kees)
  3. Gooi alles bij elkaar op een bord met de rucola slamelange en maak het geheel af met de caesar dressing!

Yess zo easy kan het zijn. En lekker! Ik ben echt gelukkig dat ik Kees heb gevonden (of zij mij ;). Kan zo enorm van kaas genieten en met deze lactosevrije variant die zoveel minder verzadigd vet bevat, voel ik me er veel beter bij! Ben jij ook zo’n fan van kaas en Caesar salades?

Voedingswaarden per portie:
363 kcal
26,5 gr koolhydraten
10 gr vet
40 gr eiwit

Caesar salade recept glutenvrij-lactosevrij-recept-fitnesswithasmile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.