Loading...
BreakfastFood

Carrot mugcake – gezond worteltaart ontbijtje

Carrot mugcake fitnesswithasmile

Carrot mugcake – gezond worteltaart ontbijtje

Opnieuw een receptje voor een super gezond mugcake ontbijtje met verborgen groente, namelijk een carrot mugcake! Eerder maakte ik ook al een recept voor een mugcake met verstopte groenten, die vind je hier. In dit recept gaan we dus aan de slag met wortel! Want groenten door je ontbijt is echt een heel goed idee. Je krijgt direct veel vitamines binnen, het vult super goed door de vezels, je ontbijt wordt er extra groot door (meer volume) zonder dat je meer calorieën eet en je proeft het vaak niet eens terug. Ideaal wat mij betreft.

Ik ben altijd al gek op worteltaart. De heerlijke speculaas-/koekkruiden in combinatie met vanille en wortel is zó goed. Ik heb een tijd gehad dat ik dit ontbijtje dagelijks at, zo lekker. Je kunt het ook makkelijk meenemen voor onderweg. Van te voren even klaarmaken en dan kun je het prima opeten in de trein of op kantoor als je haast hebt.

Carrot mugcake – gezonde worteltaart ontbijtrecept:

Ingrediënten:

  • 30 gr havermout
  • 15 gr vanille eiwitpoeder (ik gebruik deze)
  • 150 gr wortel geraspt (ongeveer 1 winterpeen)
  • 0,5 banaan
  • 1 ei of 1 eiwit
  • 0,5 tl koek-/speculaaskruiden
  • 0,5 tl kaneel
  • optioneel (wel heel lekker) 10 gr rozijnen en/of walnoten
  • toppings! zoals pindakaas of bijvoorbeeld kwark of creamcheese light

Bereiding carrot mugcake:

  1. Rasp de wortel als je dit nog niet gedaan hebt (ik doe dit met mijn keukenmachine).
  2. Voeg dan alle ingrediënten, behalve de havermout, samen in de keukenmachine (of blender) en meng dit geheel tot een mooi beslagje. Je kunt het ook zonder keukenmachine doen, dan blijft de wortel wat groffer en moet je het wel even goed mengen.
  3. Roer daarna de havermout en rozijnen (en/of walnoten) er doorheen.
  4. Vet een ovenbestendig kommetje of grote mok in met een vetstof. Ik gebruik bakspray.
  5. Stop het dan in de magnetron voor 2 tot 4 minuten (afhankelijk van je magnetron). Je kunt checken of die klaar is als de bovenkant zo goed als droog is.
  6. Kieper je mok/kommetje op de kop op een bordje en versier met de toppings. Mijn favoriete topping is sowieso pindakaas! Maar creamcheese light gemengd met een klein beetje honing of zoetstof is ook heerlijk bij de carrotcake.

Enjoy! Laat me vooral weten wat je ervan vond in een reactie hier of op Instagram! Vind ik super leuk.

Voedingswaarden carrot mugcake exclusief toppings:
383 kcal
48 gr koolhydraten
10 gr vet
23,5 gr eiwit

Carrot mugcake gezond worteltaart ontbijtje fitnesswithasmile

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.