Chocolade bananenbrood: makkelijk en lekker recept
Mijn laatste verslaving: dit chocolade bananenbrood! Bananenbrood is altijd goed én chocolade is ook altijd goed, dus deze combinatie kan niet anders dan geweldig zijn. Verrukkelijk als snack bij de koffie, maar ook als ontbijtje doet ie het goed hoor! Een paar plakken met wat pindakaas of notenpasta erop en je hebt in no time een snel ontbijtje klaar. En dit chocolade bananenbrood is glutenvrij en lactosevrij!
Voor mijn bananenbroden gebruik ik het liefst hele rijpe bananen, hierdoor wordt de cake nog zoeter!
Wil je het bananenbrood niet in 1 keer (of binnen een paar dagen) opeten? Dan kun je het ook heel goed invriezen! Snijd het bananenbrood in plakken en dan kun je het in diepvrieszakjes in de vriezer bewaren! Heb je altijd een gezond snackje klaarliggen! Tipje: even in de magnetron of oven doen als je hem uit de vriezer haalt, heb je zo’n heerijk warm stukje bananenbrood, YUM!
Koro
Voor dit bananenbrood heb ik zelf gemalen dadelpasta gebruikt, maar je kunt ook zachte medjool dadels gebruiken. De dadelpasta die ik gebruik is dus al gemalen, waardoor het ideaal is om te gebruiken in baksels! Deze dadelpasta koop ik bij Koro, net als de meeste ingrediënten van dit recept. Ook de chocolate chips bijvoorbeed, deze zijn suikervrij, echt top!
Koro is een webshop met allerlei heerlijke food producten die duurzaam, eerlijk en tegen een goede prijs verkocht worden. Veelal in bulk verpakkingen, omdat de producten die ze aanbieden lang houdbaar zijn, waardoor het veel duurzamer is om het in een grote verpakking aan te bieden! Ze hebben veel producten om mee te bakken, onmogelijk lekkere snacks (de chocolade kaneel amandelen zijn mijn favoriet!) en de lekkerste notenpasta’s ever! Omdat ik samenwerk met Koro heb ik een kortingscode voor jullie: GERBRICH. Hiermee krijg je een beetje korting (ik verdien hier verder niet aan ;).
Okay dan, hier komt het receptje:
Chocolade bananenbrood recept:
Ingrediënten (voor 12 plakken):
- 3 bananen (liefst zo rijp mogelijk)
- 2 eieren
- 100 ml amandelmelk
- 50 gr dadels (ik gebruikte deze dadelpasta, maar medjool of andere zachte dadels kan ook)
- 100 gr havermeel
- 100 gr boekweitmeel
- 50 gr cacaopoeder
- 1 zakje bakpoeder (16 gr)
- 50 gr pure chocolate chips (ik gebruikte deze suikervrije)
- 40 gr walnoten
- snufje vanille poeder
Bereiding chocolade bananenbrood:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix de bananen met de eieren, amandelmelk en dadels tot een beslag.
- Meng in een grote kom het meel, de bakpoeder, cacaopoeder en vanillepoeder door elkaar.
- Voeg het bananenmengsel toe aan de kom en roer alles goed door elkaar.
- Meng de chocolate chips door het beslag heen, houd een handje apart voor bovenop.
- Giet het beslag in een ingevet cakeblik.
- Hak de walnoten fijn en top de cake met de gehakte walnoten en de overgebleven chocolate chips.
- Bak de cake in het midden van de oven voor zo’n 40 minuten (beetje afhankelijk van je oven).
- Zet de oven vervolgens uit met de deur op een kiertje zodat de cake een beetje kan afkoelen.
- Wacht met aansnijden tot de cake voor het grootste gedeelte is afgekoeld en dan: lekker smullen!
Geniet ervan! Laat me vooral weten wat je ervan vond in een reactie hier of op Instagram! Vind ik super leuk.
Wil je nog meer bakken? Dan kan ik je aanraden deze recepten te proberen: deze lekkere gezonde chocolate chip koekjes bijvoorbeeld of deze mega lekkere en fudgy healthy chocolade cake.