Loading...
BreakfastFood

Coconut macchiato overnight oats

Coconut macchiato overnight oats -fitnesswithasmile

Coconut macchiato overnight oats

Kokos cappuccino of kokos latte macchiato, je kan me er bijna wakker voor maken zo lekker vind ik dat. Het zoete van kokos gecombineerd met koffie; goddelijk. Toen ik weer eens een coconut latte macchiato dronk bij mijn favoriete koffietentje en aan het bedenken was wat ik de volgende dag eens zou ontbijten, had ik ineens een fantastisch idee (al zeg ik het zelf). De ingrediënten van de coconut latte macchiato combineren in mijn overnight oats!

De meeste van jullie weten al wel wat overnight oats zijn denk ik, maar nog even kort: overnight oats is heel simpel gezegd havermout die je een nachtje in de koelkast in melk/vloeistof laat weken. In de ochtend is dan alle melk opgenomen door de havermout en heb je een (koud) havermoutpapje. Heerlijk in de zomer en ideaal op drukke ochtenden. Omdat je de overnight oats de avond van te voren al klaarmaakt, hoef je het in de ochtend alleen nog maar op te eten of mee te nemen. Scheelt weer tijd toch! En aangezien in dit receptje ook al koffie zit, hoef je die ook niet meer te zetten ;). Win win!

Hier komt dan eindelijk het recept van dit makkelijk te maken en gezonde ontbijtje. I swear dit ga je lekker vinden. En het recept is voor twee personen, zodat je gelijk twee ontbijtjes klaar kunt maken.

Coconut macchiato overnight oats-fitnesswithasmile

Coconut macchiato overnight oats recept:

Ingrediënten 2 porties:

  • 100 gr havermout
  • 175 ml Alpro kokosmelk
  • 100 ml sterke koffie (ik gebruik nescafé espresso instant koffie)
  • 1 eetlepel zero maple syrup (ik gebruik deze)
  • 1,5 eetlepel kokosrasp
  • 1 eetlepel chiazaad
  • snufje zout
  • snufje kaneel
  • eventueel eiwitpoeder voor wat extra eiwitten

Bereiding coconut macchiato overnight oats:

  1. Voeg de havermout met de kokosmelk, koffie en de maple syrup in een kom samen en roer door.
  2. Voeg vervolgens de kokosrasp, het chiazaad en de zout en kaneel toe.
  3. Roer goed door en verdeel het over twee kommetjes.
  4. Dek de kommetjes af met vershoudfolie of een dekseltje.
  5. Zet een nachtje in de koelkast.
  6. Haal het de volgende dag uit de koelkast en roer nog even door. Voeg nog wat toppings toe zoals extra kokos, banaan, aardbeien, pindakaas of wat yoghurt.

Geniet ervan! Laat me vooral weten wat je ervan vond in een reactie hier of op Instagram! Vind ik super leuk.

Voedingswaarden coconut macchiato overnight oats exclusief toppings per portie:
283 kcal
33 gr koolhydraten
11 gr vet
9 gr eiwit

Meer ontbijtjes met koffie?

Bekijk hier de blog voor nog een havermout recept met koffie.
Of bekijk dit recept voor een gebakken macchiato havermoutje uit de oven met banaan en koffie (zo lekker!).

ovengebakken-koffie-banaan-havermout-ontbijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.