Loading...
FoodLunch

Favourite salad

Favoriete salade recept - Fitnesswithasmile

Favoriete lunch salade recept

Bijna iedere dag op het werk eet ik salade. Ook wel eens wat anders, maar standaard eigenlijk altijd een salade (heel vaak dit salade recept).
Ik krijg vaak de opmerkingen “kost dat niet super veel tijd?!” en “eet je dan nooit brood?!”.

Hoe zit dit? Eet ik dan helemaal geen brood? Kan ik niet tegen gluten, tarwe? Waarom eet ik salades?

Het zit zo: ik eet wel af en toe brood en vind brood ook heerlijk. Maar ik vind salades ook heerlijk. I love salades! En het fijne van salades is dat het heel veel volume heeft. Zo’n grote, goed gevulde bak salade vult me veel beter dan een paar broodjes. Vezels, vitamines en volume. Wat wil je nog meer. Ik voeg altijd een eiwitbron (kip, vis, bonen etc.), een koolhydraatbron (rijst, linzen, quinoa etc.) en gezonde vetten (zoals avocado of noten). Deze combinatie zorgt voor een heerlijk vullende salade.

Daarnaast reageer ik met mijn PDS (prikkelbare darm syndroom) voor mijn gevoel niet goed op gluten. Ik wil het nog verder onderzoeken en ga er zeker ook nog op mijn blog meer over schrijven: maar ik eet zoveel mogelijk glutenvrij. Mijn salades kan ik zelf helemaal samenstellen en zijn dus ook grotendeels glutenvrij. Win win.

Hieronder mijn favoriete, go-to saladerecept. Deze maak ik momenteel wekelijks voor mee naar kantoor. Ik maak in de avond altijd gelijk twee porties, zodat voor twee dagen mijn lunchbakken klaar staan. Ideaal! Zo kost het helemaal niet veel tijd en je wordt er steeds handiger in!

Makkelijke, gezonde en eiwitrijke salade voor mee naar werk

Ingrediënten:
(voor twee porties)

  • rucola slamelange (half zakje)
  • 80 gr gerookte kip
  • 60 gr rode kidneybonen
  • 60 gr kikkererwten
  • een halve avocado
  • 3 augurkjes
  • 30 gr gegrilde groente hummus (AH)

Bereiding:

  1. Snijdt de kipfilet en augurk
  2. Meng de kipfilet en augurk met alle overige ingrediënten en klaar is kees!

Deze combi is goddelijk! Probeer het en je zult zien dat salades echt niet saai zijn :).

Voedingswaarden:
375 kcal
27,8 gr koolhydraten
17,5 gr vet
31,3 gr eiwit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.