Loading...
BreakfastFoodGezonde tussendoortjes

Gezonde appeltaart cake

Gezonde appeltaart cake op marmeren ondergrond met pindakaas

Gezonde appeltaart cake: makkelijk en lekker recept

Een gezonde appeltaart cake; oh yesss! Ik had al een hele tijd in m’n hoofd om een ‘gezondere’ variant op de klassieke appeltaart te maken. Maar een hele appeltaart kost zoveel tijd, dus dacht ik ‘waarom maak ik er geen cake van?!’. Ideaal; zo’n plak cake (of twee) neemt ook veel makkelijker mee toch. Dus zo geschiedde dit recept voor appeltaart cake: super snel en makkelijk te maken. 

Ik bakte deze cake met havermeel, omdat ik van de Bodystore.nl een 5 KG (ja je leest het goed, VIJF kilo) emmer met ultrafijne havermout kreeg toegestuurd. Ik gok dat ze m’n grote liefde voor havermout wisten haha. En havermeel is dus ideaal om mee te bakken. En ik hou nu eenmaal heel erg van haver, dus komende tijd lekker veel recepten met havermeel bakken. 

Nu het weer wat kouder wordt, neemt mijn liefde voor bakken sowieso weer meer toe. Dus verwacht komende tijd weer nieuwe recepten hier op de blog :)! Mocht je niet kunnen wachten op die nieuwe recepten, misschien kun je dan in de tussentijd deze recepten ook uitproberen (nadat je deze appeltaart cake hebt geprobeerd natuurlijk!): mega lekkere en fudgy healthy chocolade cake (recept vind je hier), lekker herfstige pompoen muffins (recept vind je hier) of deze ‘no-bake’ gezonde snickers (recept vind je hier). 

Meestal snijd ik de cake als die is afgekoeld in plakjes en doe dan ongeveer de helft van de plakken in een diepvrieszakje in de vriezer. Zo blijft het lekker vers en heb ik altijd een gezond tussendoortje in de vriezer liggen. Maar ik moet toegeven: deze keer heeft de cake de vriezer dus niet gehaald haha oeps. Hij was zó lekker dat ie in een paar dagen op is gegaan. Mocht je jezelf ook niet kunnen beheersen; vries dan de helft in plakjes in haha. 

Gezonde appeltaart cake op marmeren ondergrond

Okay dan, hier komt het receptje:

Gezonde appeltaart cake recept:

Ingrediënten (voor 12 plakken):

  • 300 gr havermoutmeel (ik gebruikte deze)
  • 2 eieren
  • 150ml appelmoes (zonder toegevoegde suikers)
  • 150 ml amandelmelk ongezoet
  • 150 gr appel (1 grote appel)
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 35 gr rozijnen
  • 20 gr walnoten
  • ± 12 drupjes zoetstof (of zo’n 4 lepels honing/agavesiroop)

Bereiding gezonde appeltaart cake:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Doe de eieren, melk, appelmoes en zoetstof in een blender of keukenmachine. Laat draaien totdat het mooi gemengd is. 
  3. Voeg vervolgens het havermoutmeel, bakpoeder en kaneel toe en meng het geheel tot een gladde massa. 
  4. Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes, houd eventueel een partje appel apart om in plakjes ter decoratie te gebruiken.
  5. Verkruimel de noten en voeg samen met de rozijnen en de appelblokjes toe aan het beslag en roer door. 
  6. Verdeel het beslag in een ingevet cakeblik.
  7. Top de cake eventueel met een paar plakjes appel. 
  8. Bak de cake voor zo’n 45 – 50 minuten (beetje afhankelijk van je oven).
  9. Zet de oven vervolgens uit met de deur op een kiertje zodat de cake een beetje kan afkoelen.
  10. Wacht met aansnijden tot de cake voor het grootste gedeelte is afgekoeld en dan: lekker smullen! 

Geniet ervan! Laat me vooral weten wat je ervan vond in een reactie hier of op Instagram! Vind ik super leuk.

Voedingswaarden Gezonde Appeltaart cake per portie (ongeveer, bij 12 plakken):
145 kcal
23 gr koolhydraten
4 gr vet
4 gr eiwit

 

Gezonde appeltaart cake op marmeren ondergrond met pindakaas

2 comments
    1. Fitnesswithasmile

      4 el! Maar als je van minder zoet houdt, dan kun je ook gerust minder doen hoor. Maar net wat je voorkeur heeft! Liefs! Ps. hoor graag hoe die je smaakt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.