Loading...
FoodGezonde tussendoortjes

Gezonde bananen choco muffins: vullend en méga lekker

Gezonde bananen choco muffins fitnesswithasmile

Van mijn lieve vriendinnetje Thalita kreeg ik een lading Johnny Doodle chocolade repen. Gevaarlijk lekker. Daar moest ik natuurlijk wat mee bakken. Mijn ouders waren vorige zondag een dagje op bezoek, dus ik dacht laat ik eens wat lekkers maken voor bij de koffie. Zo geschiedde; heerlijke gezonde bananen choco muffins. Best healthy en méga lekker. Als tussendoortje bij de koffie of een aantal als ontbijt, té lekker.

Probeer gerust wat uit met de ingrediënten, je kunt kwark gebruiken zoals ik deze keer had, maar Griekse Yoghurt werkt misschien nog beter (had ik nu niet in huis). Ik had ook alleen wijnsteenbakpoeder in huis, maar bakingsoda werkt vaak iets beter in combinatie met yoghurt om ze net wat luchtiger en hoger te krijgen. Varieer lekker en kijk hoe het uitpakt zou ik zeggen! Hieronder hoe ik de muffins deze keer maakte:

Gezonde bananen choco muffins recept:

Ingrediënten (voor 10 stuks):

 • 200 gr meel (ik gebruikte volkoren tarwemeel)
 • 1 tl bakingsoda (of bakpoeder, maar bakingsoda werkt vaak net iets beter om ze luchtig en hoger te krijgen)
 • 1 el kaneel
 • snufje zout
 • 150 gr magere kwark (of Griekse yoghurt)
 • 2 bananen
 • 1 ei
 • 2 el melk (ik gebruikte ongezoete amandelmelk)
 • 4 el ahornsiroop (ik gebruikte suikervrije siroop: deze)
 • 1 el kokosolie (gesmolten)
 • 50 gr pure chocolade (ik gebruikte Johnny Doodle Honeycomb Crunch & Dates)
 • handje walnootjes

Bereiding gezonde bananen choco muffins:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Meng de droge ingrediënten (meel, bakingsoda, kaneel, zout) in een kom bij elkaar.
 3. Prak de bananen in een andere kom en voeg daar de magere kwark, het ei, de melk, de siroop en de gesmolten kokosolie aan toe.
 4. Voeg de droge ingrediënten toe aan de kom met het banaanmengsel en meng goed door elkaar.
 5. Hak de chocolade en de walnoten in stukjes en roer deze ook door het beslag.
 6. Verdeel het beslag over tien muffinvormpjes (vet deze in met wat olie indien nodig, ik gebruik een siliconen muffinvorm).
 7. Bak de muffins in zo’n 25 minuten (beetje afhankelijk van je oven) gaar.
 8. Prik even met een satéprikker om te kijken of ze gaar zijn.
 9. Wanneer je denkt dat ze gaar zijn, zet dan de oven uit en de deur op een klein kiertje zodat ze kunnen afkoelen en niet in elkaar zakken. (ik had het deurtje te ver openstaan, dus ze wel zijn ingezakt #oeps).
 10. Lekker smullen! Als je maar in je uppie bent, kun je ze ook gerust per stuk invriezen, heb je altijd een gezond tussendoortje klaar liggen!

Geniet ervan! Laat me vooral weten wat je ervan vond in een reactie hier of op Instagram! Vind ik super leuk.

Voedingswaarden bananenmuffin per portie (ongeveer):
 150 kcal
22 gr koolhydraten
4 gr vet
5 gr eiwit

Gezonde bananen choco muffins Johnny Doodle fitnesswithasmile

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.