Recept: gezonde en makkelijke kwarktaart
Dit is mijn standaard verjaardagstaart die ik elke verjaardag weer maak, omdat hij altijd zo goed in de smaak valt. Iedere keer weer vragen mensen me wat erdoor heen zit en hoe ik hem gemaakt heb. Nu dan eindelijk mijn geheime recept van de gezonde kwarktaart. En geheimpje: hij is heeeel makkelijk en snel te maken. Oh en nog best gezond ook!
Ingrediënten:
- 750 gr Optimel aardbei kwark (of een andere smaak naar wens)
- 6 gelatineblaadjes
- 150 gram gemengde ongezouten noten
- 75 gram dadels
- 75 gram kokosolie (ik gebruik deze)
Bereiding:
- Ontpit de dadels en week deze in lauwwarm water. Als je hele verse zachte dadels hebt (van de markt of de Turk bijvoorbeeld), dan hoef je ze niet te weken.
- Smelt de kokosolie door deze even in de magnetron te doen.
- Vermaal de dadels met de kokosolie en de noten in een keukenmachine. Heb je deze niet, dan kun je alles heel fijn hakken en met een staafmixer of blender proberen te mengen. Ook heb je bij de Blokker goedkopere hakmolentjes waarmee het kan (bijvoorbeeld deze).
- Verdeel het mengsel voor de bodem in een taartvorm (ik gebruik de meest standaard taartvorm, met een diameter van 24 cm geloof ik).
- Leg de gelatineblaadjes 5 minuten in water.
- Doe in een steelpannetje 6 eetlepels met water. Haal na 5 minuten de gelatineblaadjes uit het water, knijp ze uit en voeg ze toe aan het steelpannetje.
- Zet het steelpannetje met de gelatine op het vuur en blijf roeren, zorg dat het niet gaat koken. Zodra het oplost, binnen een paar minuutjes, haal je het pannetje van het vuur en laat je het kort afkoelen.
- Mix dan het gelatinemengsel met de kwark. Dit kan in de keukenmachine of gewoon met de hand. Zorg er wel voor dat je het goed mengt.
- Haal de bodem uit de koelkast en giet de vulling erbij. Zet de kwarktaart dan voor minstens twee uur in de koelkast om op te stijven.
- Enjoy!
Enjoy en laat me weten wat je van dit gezonde kwarktaart recept vindt!
Voedingswaarden per 1/10 stuk:
209 kcal
10,2 gr koolhydraten
15,4 gr vet
7,3 gr eiwit