Loading...
BreakfastFoodGezonde tussendoortjes

Healthy carrotcake glutenvrij & lactosevrij

Healthy carrotcake plakken op schaaltje

Healthy carrotcake gluten- en lactosevrij: makkelijk en lekker recept

Yess weer tijd voor een nieuw bakrecept: gluten- en lactosevrije healthy carrotcake! Een makkelijk en super lekker receptje zodat je weer een lekker tussendoortje klaar hebt staan. De basis voor dit recept komt trouwens van een van mijn favoriete foodbloggers @Foodbysann. Haar wortel-banaan cake heb ik als inspiratie gebruikt voor dit recept en met wat aanpassingen heb ik er een healthy carrotcake van gemaakt. Een beetje van Sanne en een beetje van mij dus! Foodbysann maakt allerlei heerlijke recepten, allemaal gluten- en lactosevrij voor een ‘happy belly’ zoals ze dat zo mooi zegt. Check zeker even haar pagina!

Terug naar het receptje: een gezonde worteltaart cake dus! Ik weet het, dit klinkt wat winters, maar hey het is telkens nog super koud buiten. Dus ik had nog zin in een lekker kaneel/speculaaskruiden recept haha. You can’t blame me met die kou toch? En stiekem vind ik carrotcake year round wel heel lekker ook!

Voor dit recept gebruik ik net als bij mijn bananenbroden meestal hele rijpe bananen, hierdoor wordt het brood (of cake) nog zoeter!

Healthy carrotcake gesneden op een schaaltje met walnoten erbij

Okay dan, hier komt het receptje:

Healthy carrotcake recept:

Ingrediënten (voor 12 plakken):

  • 2 bananen (liefst zo rijp mogelijk)
  • 150 gr geraspte wortel
  • 3 eieren 
  • 3 medjool dadels (75 gr)
  • 100 ml amandelmelk
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl koek-/speculaaskruiden
  • 50 gr amandelmeel
  • 200 gr glutenvrije havermeel (speltmeel/tarwemeel kan ook, dan is het niet meer glutenvrij)
  • 10 gr bakpoeder
  • 40 gr rozijnen
  • Walnoten voor bovenop (hoeveel je wil :))

Bereiding healthy carrotcake:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Rasp de wortel als je dat nog niet gedaan hebt en maak de dadels fijn. 
  3. Prak de bananen en meng met de geraspte wortel, dadels, amandelmelk en eieren. 
  4. Meng in een andere kom het havermeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en koekkruiden. 
  5. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng het goed. 
  6. Roer de rozijnen door het beslag heen en giet het beslag in een ingevet cakeblik.
  7. Top de cake met de walnoten. 
  8. Bak de cake voor zo’n 40 minuten (beetje afhankelijk van je oven). Controleer met een prikker of de cake gaar is. 
  9. Zet de oven vervolgens uit met de deur op een kiertje zodat de cake een beetje kan afkoelen.
  10. Wacht met aansnijden tot de cake voor het grootste gedeelte is afgekoeld en dan: lekker smullen! Ook lekker met wat kokosyoghurt on top of een laagje pindakaas. 

Geniet ervan! Laat me vooral weten wat je ervan vond in een reactie hier of op Instagram! Vind ik super leuk.

Wil je nog meer bakken? Dan heb ik hier nog wat lekkere recepten om uit te proberen: deze mega lekkere en fudgy healthy chocolade cake, lekker kaneel bananenbroodje of deze healthy apple pie cake

Healthy carrotcake plakken close-up foto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.