Loading...
FoodLunch

Healthy herfst salade recept met gegrilde groenten

Kleurrijke healthy herfst salade in diep bord op tafel

Vandaag weer een lunchrecept: een healthy herfst salade met gegrilde groenten. Bij salade denk je al gauw aan de zomer. Dat snap ik, het is ook een typisch zomers gerecht. Maar ik hou eigenlijk het hele jaar door van salades. Voorheen at ik echt dagelijks een salade voor lunch. En dan wel een goed gevulde hè, zoals je van me gewend bent ;). Nu varieer ik ook weer vaker met glutenvrije crackers of rijstwafels met tonijn en avocado, omeletjes, of iets van curry of rijst met groenten en een eiwitbron. Maar nu ik deze salade weer heb gemaakt, moet ik zeggen dat ik de smaak weer te pakken heb. Een goed gevulde salade geeft me tenminste een echt goed vol gevoel. Dat ik niet direct na de lunch weer wat anders wil gaan eten. Dus deze is voor grote eters ;).

Ik denk dat ik zelf dus de komende tijd weer lekker veel salades ga maken. Deze salade maak ik ook zeker wekelijks wel een keer: healthy mango salade.

Met onderstaand recept kun je ook makkelijk variëren. Ik kijk vaak even in de koelkast welke groenten ik nog over heb en grill deze vervolgens lekker met een hoop kruiden. Hieronder heb ik de ingrediënten voor 2 personen/porties uitgeschreven, zodat je gelijk voor de dag erna nog een lunch klaar hebt staan of je deelt het natuurlijk lekker met iemand anders, kan natuurlijk ook.

Kleurrijke mango salade in diepbord op tafel

Healthy herfst salade recept

Ingrediënten:
(voor één portie)

 • Slamix (0,5 zakje)
 • 100 gr gerookte kipfilet
 • 1 grote zoete aardappel (ca. 200gr)
 • 0,5 courgette
 • 1 rode paprika
 • 2 el olijfolie
 • kruiden voor de groenten; ik gebruik de Mamma Mia kruidenmix van Naturalspices (mega lekker!)
 • 50 gr vegan witte kaas (ik gebruik deze) of  (zachte geitenkaas)
 • 30 gr zongedroogde tomaten
 • Zongedroogde tomaat hummus (andere smaak kan ook en hoeveelheid naar wens)

Bereiding:

 1. Begin met de zoete aardappel, schil deze, snijd in blokjes en kook de zoete aardappel dan in zo’n 15 min gaar (ik prik altijd even in de blokjes om te kijken of ze zacht zijn).
 2. Snijd ondertussen de courgette in schijfjes of in plakjes en de paprika in reepjes.
 3. Meng in een kom de gesneden groenten met de olijfolie en de Mamma Mia kruidenmix. Ik doe dit altijd een beetje op gevoel: maar ongeveer zo’n 2 eetlepels olijfolie en 1 dikke eetlepel met kruiden.
 4. Verhit een grillpan op het vuur en bak daarin de groenten tot ze gaar zijn en mooie grill streepjes hebben.
 5. Snijd de gerookte kip in blokjes en de zongedroogde tomaatjes en de vegan witte kaas in stukjes.
 6. Pak een diep bord of grote saladekom en doe daar de slamix in.
 7. Verdeel de zoete aardappel en gegrilde groenten over de sla.
 8. Voeg dan ook de kip, vegan kaas en zongedroogde tomaatjes toe.
 9. Maak het geheel af met een dikke klodder hummus!
 10. Enjoy!

Echt mijn favoriet op dit moment! Die combinatie van zoete aardappel, gegrilde groenten met die vegan kaas en zongedroogde tomaat is zo lekker!

Ga je het proberen? Let me know wat je ervan vindt in een reactie onder deze blog of op Instagram!

Voedingswaarden per portie:
505 kcal
41 gr koolhydraten
26 gr vet
24 gr eiwit

Kleurrijke healthy herfst salade in diep bord op tafel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.