Eindelijk weer een lunchrecept: een healthy mango salade. Ik weet het, mango is echt een zomers fruit. Ik ben er alleen echt nog niet klaar voor om afscheid te nemen van de zomer. Daarom maar zomer op m’n bord! Deze salade maak ik de laatste tijd echt wekelijks, echt mijn favoriet van dit moment. Als ik zeg dat ik salade eet voor lunch, denken mensen vaak dat dit saai en smaakloos is. Ze denken aan sla, tomaat, komkommer en na een half uur weer honger hebben. Klopt, op die manier is het ook saai en smaakloos. Nee, ik hou van salades waar je écht vol van zit en die daarnaast heerlijk smaken.
Zoals ik al in deze blog vertelde, hou ik heel erg van salades! Vooral omdat een salade heel veel volume heeft. Zo’n grote, goed gevulde bak salade vult enorm. Ik voeg altijd een eiwitbron (kip, vis, bonen etc.), een koolhydraatbron (rijst, linzen, quinoa, couscuos etc.) en gezonde vetten (zoals avocado of noten) toe. Op die manier is de salade goed gebalanceerd en lekker voedzaam!
Op onderstaand recept kun je ook makkelijk variaties maken. Voeg bijvoorbeeld eens appel toe, wat stukjes avocado, edamame boontjes in plaats van kip etc. Hieronder heb ik de ingrediënten voor 1 persoon/portie uitgeschreven, maar je maakt heel gemakkelijk 2 porties, op die manier verspil je geen voedsel (en heb je direct voor de dag erna ook lunch klaar staan.
Healthy mango salade recept
Ingrediënten:
(voor één portie)
- Veldsla (0,5 zakje)
- 100 gr kipfilet
- 1/3 komkommer
- 0,5 gele paprika
- 45 gr zachte geitenkaas (met honing)
- 0,5 mango
- 15 gr walnoten
- dressing: balsamico azijn met agavesiroop
- kruiden voor de kip; gembersiroop, koriander, peper, zout
Bereiding:
- Snijd de kipfilet in blokjes en marineer met gembersiroop, koriander(poeder), peper en zout.
- Snijd de paprika in stukjes.
- Bak de kipfilet blokjes goudbruin in een koekenpan en bak nog even kort de paprika stukjes mee.
- Snijd ondertussen de komkommer en mango in stukjes.
- Pak een diep bord of grote saladekom en doe daar de veldsla in. Haal eventueel de harde stukjes uit de veldsla.
- Verdeel de gesneden groenten over de sla.
- Brokkel de geitenkaas en walnoten over de salade.
- Voeg de gebakken kipfilet en paprika toe.
- Maak een dressing van balsamicoazijn met agavesiroop en sprenkel deze over de salade.
- Enjoy!
I’ll tell you: it’s so good! Echt ik krijg hier nooit genoeg van. En ik snap niet dat mensen nog zeggen dat salades saai zijn, die van mij in ieder geval niet ;). Ga je het proberen? Let me know wat je ervan vindt in een reactie onder deze blog of op Instagram!
Voedingswaarden per portie:
537 kcal
47 gr koolhydraten
22 gr vet
36 gr eiwit