Loading...
BreakfastFood

Healthy mugcake met teffmeel – gezond ontbijtje

Healthy mugcake met teffmeel op een roze bordje met aardbeien ernaast

Healthy mugcake met teffmeel – gezond ontbijtje

Yes vandaag weer een mugcake recept: healthy mugcake met teffmeel! Eerder deelde ik al een paar recepten voor mugcakes met verstopte groenten: deze super gezonde mugcake en deze carrot mugcake. Lately ben ik weer helemaal into de mugcakes. Eerder heb ik ook een periode gehad dat ik dit dagelijks als ontbijt maakte en ik moet toegeven dat ik nu weer minstens drie keer per week eentje maak voor ontbijt :D. Het is zo lekker makkelijk en zó ontzettend lekker. Zelfs als je haast hebt, heb je zo’n mugcake binnen no-time in elkaar geflanst. Ideaal ontbijtje dus.

De mugcake is door het teffmeel glutenvrij en is ook lactosevrij. Met dit receptje kun je eindeloos variëren trouwens, de ene dag gebruik ik teffmeel, andere dag boekweitmeel of havermeel. Ook met de smaak eiwitpoeder kun je variëren en natuurlijk kun je ook chocolate chips doen in plaats van rozijnen etc etc. Dit is in ieder geval het basisreceptje wat ik heel vaak maak:

Genoeg geklets; hier komt het recept!

Healthy mugcake met teffmeel op een roze bordje met aardbeien ernaast

Healthy mugcake met teffmeel – gezond ontbijtrecept:

Ingrediënten:

 • 35 gr teffmeel (ander meel zoals boekweit- of havermeel kan ook perfect) (ik gebruik deze van Koro)
 • 20 gr (vegan) vanille eiwitpoeder (ik gebruik die van Womensbest)
 • 1 ei
 • 1 banaan
 • scheutje (plantaardige) melk
 • 0,5 bakpoeder
 • rozijnen
 • topping: amandelpasta (deze van Koro is the BEST EVER!) en ik had wat aardbeitjes erbij

Bereiding healthy mugcake:

 1. Prak de banaan en meng met het ei.
 2. Voeg de overige ingrediënten toe en meng goed door elkaar. Doe op gevoel een scheutje melk erbij om de juiste substantie te krijgen. Het moet echt een beetje een beslagje worden, niet te dik en zeker niet te dun.
 3. Vet een ovenbestendig kommetje of grote mok in met een vetstof. Ik gebruik bakspray.
 4. Giet dan je mengsel in het ingevette kommetje.
 5. Stop het geheel in de magnetron voor 2 à 3 minuten (afhankelijk van je magnetron). Je kunt checken of die klaar is als de bovenkant zo goed als droog is.
 6. Kieper je mok/kommetje op de kop op een bordje en maak af met de amandelpasta (dit maakt het pas echt een feestje!).

Enjoy! Laat me vooral weten wat je ervan vond in een reactie hier of op Instagram! Vind ik super leuk.

Healthy mugcake met teffmeel op een roze bordje met aardbeien ernaast

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.