Yess een nieuw pindakaas recept! Dit keer: healthy peanutbutter cups. Geloof me, dit wil je. Een heel makkelijk recept met super weinig ingrediënten, wat nog snel klaar is ook. En geloof het of niet, deze heerlijk smeuïge pindakaas sensatie omhuld met donkere pure chocolade is nog gezond ook!
Als je mij volgt op Instagram, weet je ongetwijfeld wel dat ik een waar pindakaas monster ben. Ik eet het iedere dag wel. Nog veel te vaak krijg ik de vraag: “maar is pindakaas dan niet hartstikke ongezond?”. Nee mensen, pindakaas is zeker niet ongezond. De standaard Calvé pindakaas of soortgelijke pindakazen zijn inderdaad niet zo gezond, deze zitten vaak vol zout, toegevoegd suiker en palmolie. Maar kies je voor een pindakaas die uit 100% pinda’s bestaat (met eventueel een klein beetje zeezout), dan is dit hartstikke gezond. Deze 100% pindakaas bestaat uit alleen maar pinda’s, en pinda’s zijn net als noten heel belangrijk voor de gezonde vetjes. Binnenkort schrijf ik een uitgebreide blog over waarom gezonde vetten zo belangrijk zijn. Ondanks dat noten en pindakaas heel erg gezond zijn, bevatten ze wel veel calorieën, let dus wel een beetje op de hoeveelheid die je ervan neemt.
Hieronder het recept! Ik weet, het is moeilijk (oké, heel moeilijk), maar eet ze niet allemaal in 1x op. Lekker van genieten zou ik zeggen!
Healthy peanutbutter cups recept:
6 stuks
Ingrediënten:
- Ca. 30 gr extra pure chocolade (ik gebruik de 81% chocolade van de Lidl, maar de 85% chocolade van Lindt is ook een goede optie)
- 100 gr pindakaas (ik gebruik deze van Kazidomi, maar die 100% variant van de AH is ook top)
- scheutje (amandel)melk
- chocolate chips (of pure chocolade in stukjes gehakt)
Benodigdheden:
Voor dit recept gebruikte ik een siliconen mini cakejes bakvorm, die ik bij de action heb gekocht. Zie het plaatje hieronder ;). Maar je kunt ook prima een andere houder gebruiken als je dit niet in huis hebt. Bijvoorbeeld een siliconen ijsblokjes vorm, siliconen muffin vormpjes of een normale muffin vorm. Kijk dan wel even naar de hoeveelheden die je erin doet.
Bereiding healthy peanutbutter cups:
- Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron.
- Bestrijk met de gesmolten chocolade, de siliconen vormpjes totdat deze een mooi laagje chocolade hebben aan de onderkant en zijkanten.
- Stop wanneer je alle vormpjes hebt bestreken, het geheel in de vriezer om uit te harden.
- Maak ondertussen de vulling van de pindakaas met de scheut melk. Meng de pindakaas en de melk met een staafmixer of in een keukenmachine of blender. De hoeveelheid melk doe je op gevoel totdat er een smeuïg mengsel ontstaat.
- Na een kwartier in de vriezer is de chocolade wel hard geworden en kun je de vormpjes vullen met het pindakaas mengsel.
- Strooi als laatste wat chocolate chips of gehakte chocolade stukjes in de vormpjes en druk dit een beetje aan.
- Stop dan alles weer terug in de vriezer.
- Na zo’n twee uur zijn de cups klaar! Haal de peanutbutter cups zo’n 10 minuten voordat je ze gaat eten uit de vriezer, dan zijn ze het lekkerste!
Enjoy! Laat me vooral weten wat je ervan vond in een reactie hier of op Instagram! Vind ik super leuk.
Voedingswaarden peanutbutter cups per stuk (ongeveer):
120 kcal
2,5 gr koolhydraten
10 gr vet
5 gr eiwit
Ben je net als ik gék van pindakaas? Ik heb hier meer pindakaasrecepten voor je: