Loading...
BreakfastFood

Het lekkerste havermoutpap recept

Blauw kommetje met de lekkerste havermoutpap en banaan en pindakaas

Vandaag deel ik met jullie het lekkerste havermoutpap recept: banana peanutbutter oats (klinkt in het engels toch veel leuker haha). Mijn ALL-TIME favourite! Ik krijg vaak vragen van vrienden of op Instagram hoe ik nou precies mijn havermout maak en hoe je havermoutpap lekker kunt klaarmaken. Want ik eet dus echt ie-de-re dag havermout. Meestal zoals dit recept als havermoutpapje, maar ook wel eens ovenbaked oats, overnight oats, een mugcake of bananenbrood. Maar altijd met havermout haha; the best! Maar vandaag dus het recept van een van mijn classic havermoutjes: havermout met banaan en pindakaas. Deze combi blijft fantastisch. Op de manier hoe ik hem hieronder maak, verveelt het me nooit. Love it! Hopelijk kan ik jou net zo enthousiast en havermoutgek als ik maken met dit recept.

Het is een eiwitrijk receptje door de toegevoegde eiwitpoeder, dit kun je ook weglaten, dan wordt het wel iets minder zoet (dat kun je ook oplossen door honing of zoetstof toe te voegen of gewoon iets minder zoet).

Het lekkerste havermoutpap recept:

Ingrediënten:

 • 50 gr havermout
 • 200 ml Alpro kokosmelk (een andere melksoort kan ook)
 • 100 ml water
 • 15 gr vanille eiwitpoeder (ik gebruik deze)
 • 1 tl kaneel
 • 1 banaan
 • 1 eetlepel 100% pindakaas

Hoe maak je het?

 1. Prak de helft van de banaan in een kommetje.
 2. Voeg dit bananenprutje samen met de havermout, de kokosmelk, het water en de kaneel in een pannetje en zet op het vuur.
 3. Roer goed door, breng het geheel aan de kook en draai direct daarna het vuur lager. Blijf roeren.
 4. Wanneer de havermout de dikte heeft bereikt die je wilt, voeg je de vanille whey toe en haal je de pan van het vuur.
 5. Roer goed door en maak af met de rest van de banaan in plakjes en een dikke eetlepel pindakaas! Eventueel nog wat hagelslagjes voor de leuk ;).
 6. Enjoy! Laat me vooral weten wat je ervan vindt!

Geniet ervan! Laat me vooral weten wat je ervan vond in een reactie hier of op Instagram! Vind ik super leuk.

P.s. vind je het leuk om eens bij Prozis te bestellen, kun je mijn code SMILE gebruiken voor 10% korting op alles! 🙂

Voedingswaarden banana peanutbutter oats inclusief toppings per portie:
503 kcal
65,6 gr koolhydraten
13 gr vet
27 gr eiwit

Meer ontbijtjes met havermout?

Bekijk hier de blog voor carrotcake oats.
Of bekijk dit recept voor een mugcake met havermout.

2 comments
 1. Renee

  Heeft veel weg van die ik altijd maak! Ik gebruik 50 gr havermout, 300 ml ongezoete amandelmelk, 1 banaan, 10 gr pindakaas, 10 gr whey vanille, 1 tl honing, 1/4 tl kaneel en aftoppen met 3 dadels in stukjes gesneden. Krijg er direct zin!

  1. Fitnesswithasmile

   Ahh ja dat lijkt inderdaad heel erg op deze! Zo’n fijne combinatie hè! En stukjes dadel erdoor is ook altijd een goed idee 😍. Geniet ervan 😘

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.