Loading...
BreakfastFoodGezonde tussendoortjes

Kaneel bananenbrood met chocolade stukjes

Kaneel bananenbrood met chocolade stukjes op bordje met een lepel notenpasta

Kaneel bananenbrood met chocolate chips: makkelijk en lekker recept

Finally online: dit kaneel bananenbrood met chocolade stukjes. Finally zeg ik; omdat ik tot mijn grote schrik erachter kwam dat ik nog geen enkel bananenbrood op mijn site heb staan. Bizar wel, want ik maak toch zeker elke paar weken wel even een banana bread. Het werd de hoogste tijd dus!

Bananenbrood is namelijk een heerlijke snack en ook heel lekker als ontbijtje! Daarnaast is het heel makkelijk om te maken en best wel snel klaar! En je hebt gelijk voor de hele week een voorraadje! Ideaal dus. Mocht je het niet sneller op hebben dan ;). 

Voor mijn bananenbroden gebruik ik meestal hele rijpe bananen, hierdoor wordt het brood (of cake) nog zoeter!

Het bananenbrood van vandaag maakte ik met extra kaneel en chocolade stukjes, maar je kunt ook stukjes fruit, rozijnen of noten toevoegen in plaats van chocolate chips. Op de foto zie je hoe ik hem het allerliefste eet: met een klodder notenpasta. In dit geval met de heerlijke cashewbutter van Kazidomi.

Kazidomi is een webshop met allerlei gezonde producten, van voeding tot verzorging. Voor mij met m’n intoleranties (in deze blog lees je hier meer over), is dit echt ideaal. Ze hebben namelijk een enorm aanbod aan glutenvrije en koemelkvrije producten. Neem dus vooral een kijkje als je ook benieuwd bent naar hun aanbod. De producten die ik voor dit bananenbrood heb gebruikt, kun je allemaal op hun website vinden! Mocht je een keertje een bestelling willen doen om het te proberen, heb ik een kortingscode FITSMILE21, waarmee je €10, korting krijgt bij een aankoop van min. € 49 + gratis verzendkosten, best goeie deal toch! 

Close-up foto van een paar plakken Kaneel bananenbrood met chocolade stukjes op bordje met een lepel notenpasta

Okay dan, hier komt het receptje:

Kaneel bananenbrood met chocolade stukjes recept:

Ingrediënten (voor 12 plakken):

  • 2 bananen (liefst zo rijp mogelijk)
  • 2 eieren 
  • 75 ml amandelmelk
  • 2 el maple syrup (of honing/agavesiroop/suikervervanger)
  • 45 gr havermout
  • 180 gr havermeel (speltmeel/tarwemeel kan ook, dan is het niet meer glutenvrij)
  • 2 el kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el chocolate chips (meer mag natuurlijk ook)
  • toppings: extra plakjes banaan en chocolate chips

Bereiding kaneel bananenbrood met chocolade stukjes:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Prak de bananen en voeg hier de eieren, amandelmelk en maple syrup aan toe. 
  3. Voeg vervolgens de havermout, het havermout meel, bakpoeder en kaneel toe en mix het geheel tot een gladde massa. 
  4. Meng de chocolate chips door het beslag heen.
  5. Giet het beslag in een ingevet cakeblik.
  6. Top de cake eventueel met wat extra banaan en chocolade stukjes. 
  7. Bak de cake voor zo’n 60 minuten (beetje afhankelijk van je oven).
  8. Zet de oven vervolgens uit met de deur op een kiertje zodat de cake een beetje kan afkoelen.
  9. Wacht met aansnijden tot de cake voor het grootste gedeelte is afgekoeld en dan: lekker smullen! 

Geniet ervan! Laat me vooral weten wat je ervan vond in een reactie hier of op Instagram! Vind ik super leuk.

Wil je nog meer bakken? Dan heb ik hier nog wat lekkere recepten om uit te proberen: deze mega lekkere en fudgy healthy chocolade cake, lekker herfstige pompoen muffins of deze healthy apple pie cake

Kaneel bananenbrood met chocolade stukjes op bordje met een lepel notenpasta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.