Loading...
Reviews

Kencko smoothies review

Kencko smoothie in wit flesje met planten op achtergrond

Kencko smoothies review

Vandaag een nieuwe review namelijk van de Kencko smoothies! Ik kreeg deze instant smoothies van Kencko opgestuurd om te testen en te reviewen. In de box die ik opgestuurd kreeg zaten verschillende smaken smoothies en een flesje om de smoothies in te maken. 

Wat is Kencko precies?

Allereerst zal ik even een beetje vertellen over wat/wie Kencko is voor degene die het nog niet kennen. Kencko transformeert vers, organisch fruit en groenten tot een instant smoothie. Elke smoothie bevat ongeveer 80 calorieën en geeft je dezelfde voedingswaarde als 2.5 cup verse producten. Het enige wat je zelf hoeft te doen is de poeder te mixen met water of (plantaardige) melk.  

Voor hun smoothies gebruikt Kencko enkel groenten en fruit, waarvan ze het water onttrekken. Ze voegen verder geen kleurstoffen of zoetstoffen toe. Het is dus puur fruit en groeten wat er in je smoothie zit, snel ingevroren en langzaam gedroogd om hun vezels en voedingstoffen te behouden. Er is niets toegevoegd en niets uitgehaald, behalve het water. Het vriesdrogen van groenten en fruit is de meest energiezuinige manier om de houdbaarheid van producten te verlengen met minimaal verlies aan voedingswaarde. Zo wordt er geen voedsel verspild!

Kencko smoothies in kartonnen doosje op tafeltje

Eerste impressie van Kencko smoothies

Ik kreeg de smoothies van Kencko binnen in een compact doosje met een heel mooi clean design. Het ziet er fris, strak en modern uit. De smoothies zaten per stuk verpakt in composteerbaar plastic en zaten samen in een mooi kartonnen doosje. Daarbij zat ook een heel mooi flesje waar je de smoothie in kunt maken.  Ik heb zelf echt een zwak voor mooi design, dus hier werd ik meteen enthousiast van. Mijn eerste indruk van de smoothies zelf: ‘hoe kan een poeder transformeren tot een echt lekkere smoothie? Smaakt dat wel naar een echte smoothie?’

Kencko smoothies in kartonnen doosje op tafeltje

Mijn ervaring met de Kencko smoothies

Dan de ultieme test: hoe smaakt het?! Ik heb als eerste de ‘Peaches’ variant geprobeerd! Hier zit perzik, wortel, rabarber, aardbei, zoete aardappel, kokoswater, baobab poeder, lijnzaad en appel in. Ik hou van perzik, dus dit leek me wel lekker. Ik moet zeggen ik was wel een beetje huiverig voor de smaak. Zoals ik hierboven al schreef, zag ik niet echt in hoe zo’n poederige substantie een lekkere smoothie zou worden. Ik mixte de poeder met koude verse Alpro amandelmelk in het Kencko flesje. Tot mijn verbazing, smaakte het echt naar een verse smoothie!! Alsof het gemaakt was van vers fruit en groenten. Heel apart dat je dit dus kunt bereiken met de fruit en groenten in poedervorm. Toch was het echt zo, de smoothie smaakte heerlijk!!

Kencko smoothies in kartonnen doosje op tafeltje

Eindoordeel van de Kencko smoothie drankjes

Ik ben dus enorm enthousiast. Echt een uitvinding dit. Zo kun je makkelijk een smoothie voor tussendoor meenemen en a la minute een verse smoothie tevoorschijn toveren, zonder dat je dus allemaal vers fruit en groenten mee hoeft te sjouwen. Je hebt geen blender nodig en kunt dus gewoon on the go je versie smoothie klaarmaken! Hoe handig! Het enige wat je mee hoeft te nemen is je zakje met smoothie van Kencko en het shaker flesje. 

Het flesje van Kencko werkt verder ook perfect, er zit een soort ingebouwd filtertje in, waardoor je geen klontjes in je smoothie krijgt en je drankje in een handomdraai gemaakt is. 

Ik ga de andere smaken ook nog allemaal maken komende tijd, maar ben nu al fan! Dit scheelt zoveel geld als je niet telkens op het station of bij je sapjes bar een smoothie hoeft te halen. Een top oplossing!

Ben benieuwd wat jullie vonden van deze Kencko smoothies review? En heb je zelf wel eens zoiets geprobeerd of ben je nieuwsgierig naar om het te proberen? Kijk vooral ook even op de site van Kencko zelf om er nog wat meer over te lezen. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.