Loading...
BreakfastFood

Kokos bounty mugcake – gezond ontbijtje

Kokos bounty mugcake op roze bordje met klodder pindakaas bovenop

Kokos bounty mugcake – gezond ontbijtje

Opnieuw een receptje voor een gezonde mugcake! Eerder deelde ik al een paar recepten voor mugcakes met verstopte groenten: deze super gezonde mugcake en deze carrot mugcake. Maar vandaag dus een nieuw recept voor mugcake met de bounty als inspiratie! Vorige week maakte ik al deze ‘healthy’ versie van de bounty reepjes: het recept vind je hier.  En ik ben dus gek op kokos en chocolade, dus deze combi moest ik ook proberen in een mugcake versie.

Een paar jaar geleden, in het begin van mijn ‘fitgirl’ tijdperk, maakte ik bijna dagelijks een mugcake als ontbijt. GEK was ik er van, zo lekker. Op een of andere manier was ik het een beetje vergeten, maar ik denk dat ze nu weer terug zijn in mijn wekelijkse menu. Want wauw wat is dit makkelijk te maken en zó lekker! Zo’n warm cakeje in de ochtend waar die chocopasta dan zo lekker overheen smelt, yummmm!

Kokos bounty mugcake – gezond ontbijtrecept:

Ingrediënten:

 • 40 gr havermout
 • 20 gr (vegan) kokos eiwitpoeder (ik gebruik die van Womensbest)
 • 1 ei
 • 60 gr kokosyoghurt (3 eetlepels)
 • 0,5 bakpoeder
 • toppings! Chocolade pindapasta en chocolate chips van Kazidomi.nl

Bereiding bounty mugcake:

 1. Meng alle ingrediënten goed door elkaar, kan gewoon met een vork.
 2. Vet een ovenbestendig kommetje of grote mok in met een vetstof. Ik gebruik bakspray.
 3. Giet dan je mengsel in het ingevette kommetje.
 4. Stop het geheel in de magnetron voor 2 à 3 minuten (afhankelijk van je magnetron). Je kunt checken of die klaar is als de bovenkant zo goed als droog is.
 5. Kieper je mok/kommetje op de kop op een bordje en versier met de toppings.

Enjoy! Laat me vooral weten wat je ervan vond in een reactie hier of op Instagram! Vind ik super leuk.

Kokos bounty mugcake op roze bordje met chocolade pasta bovenop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.