Loading...
Lifestyle

Deze 5 items mogen niet ontbreken in je koffer voor een ‘gezonde vakantie’

meenemen op gezonde vakantie

Deze 5 items mogen niet ontbreken in je koffer voor een ‘gezonde vakantie’

Eerder schreef ik al een blog met 5 tips voor een vakantie in balans, die lees je hier. Vandaag geef ik je tips voor items die ik meeneem op vakantie om de vakantie een beetje in balans door te komen. Begrijp me niet verkeerd, vakantie is er om lekker te genieten en even niet na te denken. Ik kan enorm genieten van al het lekkers wat mijn vakantieland te bieden heeft, en doe dit dus ook volop. Toch vind ik het ook fijn om een beetje balans te houden en ook af en toe wat gezondere keuzes te kunnen maken. In deze blog lees je de items die ik standaard inpak als ik op vakantie ga.

#1. Item 1 om mee te nemen op gezonde vakantie

De eiwitshake. Jep, deze pak ik altijd in. Op vakantie eet je toch altijd heel anders dan normaal en is het vaak wat lastiger om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Ook sport je vaak minder of  helemaal niet. Om toch mijn eiwitinname op peil te houden en zo weinig mogelijk spierverlies te krijgen, drink ik vaak dagelijks een eiwitshake op vakantie. Je kunt het gewoon heel makkelijk meenemen en op ieder moment van de dag nuttigen. Ik gebruik altijd portieverpakkingen whey, dit is echt ideaal om mee te nemen. Zelf gebruik ik deze, maar deze is ook goed!

#2. Item 2 om mee te nemen op gezonde vakantie

Noten! Ik neem ook altijd zakjes noten mee (of ik koop ze op vakantie). Dit is een gezonde snack die me altijd goed vult. Om ook de gezonde vetten binnen te krijgen op vakantie wel zo makkelijk. En ik vind het heerlijk om nootjes te eten met warm weer.

gezonde-vakantie-tips-nootjes-fitnesswithasmile

#3. Item 3 om mee te nemen op gezonde vakantie

Havermout. Ik neem zelf ook altijd havermout mee op vakantie. Ik ben er gewoon gek op en hou van dit ontbijtje. Als er een ontbijtbuffet is of we hebben ontbijt inbegrepen, dan kies ik er ook voor om gewoon te kiezen uit hetgeen ze bij het ontbijt aanbieden. Maar als we in een Air BNB, hostel of op de camping zitten, dan maak ik graag mijn eigen havermoutje klaar :). Deze portiezakjes zijn ook ideaal om mee te nemen, peanutbutter en nutchoc zijn mijn favorieten!

#4. Item 4 om mee te nemen op gezonde vakantie

Een setje sportkleding! Zoals je ook in deze blog kunt lezen, is het ook prima om even rust te nemen van je vaste trainingen. Maar mocht het er wel van komen of je er ineens zin in hebt, is het altijd fijn om wat sportkleding bij je te hebben. Mochten ze nu een super fijne gym hebben in die all-inclusive, kun je toch je mooi even uitleven daar na het uitgebreide ontbijtbuffet. Of lekker in de buitenlucht een HIIT workoutje. En zelfs al mocht het er niet van komen om te sporten, komt de sportkleding vaak ook wel van pas tijdens een flinke wandeling. Altijd goed om mee te nemen dus :).

Mocht je wel weten van jezelf dat je toch wilt gaan sporten op vakantie, kun je ook kleine items mee nemen zoals sportelastieken meenemen of een springtouw. Kun je ter plekke alle kanten mee op en een mooie workout mee doen!

#5. Item 5 om mee te nemen op gezonde vakantie

Gezonde repen voor tussendoor. Aangezien ik een echt tussendoortje persoon ben, neem ik ook altijd gezonde snacks mee. Voor als ik onderweg, in het vliegtuig of tussendoor trek heb. We moeten natuurlijk niet hangry worden ;). Wat voor soort snacks ik meeneem? Peijnenburg Zero ontbijtkoek (per stuk verpakt), Nakd fruit- en notenrepen (deze), eiwitrepen (bijvoorbeeld deze of deze) of eiwit cookies (té lekker; deze). Die eiwitrepen gaan bij mij overal mee naar toe. Als ik op vakantie ga of een dagje weg of naar familie. Altijd zit er wel een in m’n tas. Super makkelijke manier om meer eiwitten binnen te krijgen en ze zijn geweldig lekker! I like!

gezonde-vakantie-eiwitreep-fitnesswithasmile

Neem jij ook wel eens je eigen producten/snacks mee op vakantie? Wat is hetgeen jij sowieso inpakt? Ben heel erg benieuwd, laat het me weten in een reactie op deze blog of op Instagram!

P.s. vind je het leuk om eens bij Prozis te bestellen, kun je mijn code SMILE gebruiken voor 10% korting op alles! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.