Loading...
BreakfastFood

Ovenbaked cookie oats – gezond ontbijt

Ovenbaked cookie oats fitnesswithasmile

Krokant laagje met een smeuïge zoete binnenkant

Opnieuw een ontbijtrecept! Als jullie zat worden van mijn ontbijtrecepten moeten jullie het zeggen hoor ;). Maar ontbijt is nu eenmaal mijn favoriete maaltijd van de dag. Mijn dag start pas echt na een heerlijk ontbijtje. Het recept van vandaag is echt verrukkelijk. Je zou niet eens willen geloven dat het gezond is, zo zoet en lekker. Deze ovenbaked cookie oats vult ook nog eens goed door de vezels in de havermout en de eiwitten. En die zoete dadelchunks erdoor maakt het helemaal fantastisch.

Qua samenstelling heb ik vandaag gekozen voor het cookie havermoutmeel van Prozis, welke van zichzelf een hele lekkere cookie smaak heeft. Mocht je dit niet in huis hebben (of willen aanschaffen ;), kun je ook gerust gewoon havermeel (of eventueel speltmeel) gebruiken met wat koekkruiden. Ook met de fruitsoort kun je lekker afwisselen, bramen, frambozen, appel; you name it!

Je zult misschien denken: “Hier heb ik toch helemaal geen tijd voor ’s ochtends!”. Maar niets is minder waar. Het fijne aan dit ontbijtje is dat je het heel snel in elkaar flanst, de oven in gooit voor zo’n 25 minuten en dan ondertussen mooi kan douchen, aankleden je haar doen of je make-up. Ik vind het ideaal. Wanneer ik me heb klaargemaakt, kan het ontbijtje de oven uit en kan ik nog even intens genieten van mijn ontbijtje voor ik naar werk ga. No excuses over geen tijd voor dit ontbijtje dus. Snel maken deze ovenbaked cookie oats!

Ingrediënten ovenbaked cookie oats:

 • 50 gr cookies havermoutmeel
 • 15 gr vanille of cookies&cream eiwitpoeder (ik gebruik deze)
 • 125 ml ongezoete amandelmelk
 • 1 eiwit van 1 ei (deze kun je eventueel ook weglaten)
 • 1 tl kaneel
 • 2 kleine dadels in stukjes gesneden (of 10 gr rozijnen)
 • 50 gr (diepvries) blauwe bessen
 • Toppings: pindakaas natuurlijk! 😉

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
 2. Meng het meel, eiwitpoeder, eiwit, de kaneel en de melk met een garde.
 3. Roer de blauwe bessen en de stukjes dadel erdoor.
 4. Schenk het mengsel in een ovenbestendig ingevet schaaltje of siliconen bakvormpje.
 5. Decoreer met wat blauwe besjes en plaats het zo’n 25 min in de oven.

Enjoy en laat me weten wat je er van vindt!

P.s. vind je het leuk om eens bij Prozis te bestellen, kun je mijn code SMILE gebruiken voor 10% korting op alles! 🙂

Voedingswaarden (exclusief toppings):
340 kcal
48 gr koolhydraten
5 gr vet
26 gr eiwit

Ovenbaked cookie oats ontbijt fitnesswithasmile.jpg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.