Loading...
BreakfastFood

Ovenbaked peanutbutter oats

Ovenbaked peanutbutter oats ontbijt in hartjes bakvorm van bovenaf

Lekker zoet met een krokant laagje

Yess I’m back with another ontbijtrecept! Zoals jullie weten in ontbijt mijn favoriete maaltijd van de dag. Je dag kan niet meer stuk als je hem begint met een ontbijtfeestje als deze. Het is makkelijk te maken en ongelooflijk lekker. En je zou bijna niet geloven dat het gezond is, zo zoet en lekker. Het ontbijtje vult goed door de eiwitten en de vezels in de havermout. Een goede start dus deze ovenbaked peanutbutter oats!

Qua samenstelling heb ik vandaag gekozen voor het peanutbutter havermoutmeel van Prozis, welke een hele lekkere pindakaas smaak heeft. And you all know hoeveel ik van pindakaas hou, mijn liefde voor pindakaas is groot haha! Mocht je dit niet in huis hebben (of willen aanschaffen ;), kun je ook gerust gewoon havermeel (of eventueel speltmeel) gebruiken met wat extra pindakaas erdoor. Ook met de fruitsoort kun je lekker afwisselen, aardbei, banaan, appel; het kan allemaal!

Mocht je nu denken “dit kost me veel te veel tijd ’s ochtends!”: nope, not the case! Ideaal aan dit ontbijtje is dat je het zo in elkaar flanst, in de oven zet en dan ondertussen je mooi kan klaarmaken voor de dag. Ik doe tussendoor even m’n haar en make-up, aankleden en als ik klaar ben kan ik meteen aanschuiven voor mijn ontbijtje. Zo fijn! Echt even intens genieten voordat ik naar m’n werk ga. Of in het weekend lekker op de bank met een kopje koffie erbij. FIJN!! Snel maken deze ovenbaked peanutbutter oats!

Ingrediënten ovenbaked peanutbutter oats:

  • 40 gr peanutbutter oatmeal
  • 20 gr eiwitpoeder in smaak naar keuze (ik gebruikte nu deze in speculoos smaak)
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 eiwit van 1 ei (deze kun je eventueel ook weglaten)
  • 10 gr rozijnen (of stukjes dadel, misschien nog wel lekkerder!)
  • Een halve banaan
  • Toppings: pindakaas natuurlijk! 😉

Bereiding pindakaas havermout:

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Meng het meel, eiwitpoeder, eiwit en de melk met een garde.
  3. Roer de rozijnen erdoor.
  4. Schenk het mengsel in een ovenbestendig ingevet schaaltje of siliconen bakvormpje.
  5. Decoreer met wat banaan en plaats het zo’n 25 min in de oven.

Enjoy en laat me weten wat vindt van dit ovenbaked pindakaas havermout ontbijtje!

P.s. vind je het leuk om eens bij Prozis te bestellen, kun je mijn code SMILE gebruiken voor 10% korting op alles! 🙂

Voedingswaarden (inclusief banaan en pindakaas toppings):
405 kcal
46 gr koolhydraten
9 gr vet
32 gr eiwit

Ovenbaked peanutbutter oats ontbijt in hartjes bakvorm op marmeren ondergrond

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.