Loading...
BreakfastFood

Ovenbaked Macchiato Oats

ovengebakken-koffie-banaan-havermout-ontbijt

Super gezond en lekker ontbijt

Het eerste recept dat ik met jullie wil delen op mijn blog is natuurlijk een ontbijtrecept! Ontbijt is mijn favoriete maaltijd van de dag. Ik kan mijn dag niet beter beginnen met een heerlijk ontbijtje als deze. Havermout is mijn favoriete ingrediënt voor ontbijtrecepten. In dit recept combineer ik havermout met twee andere favorieten, namelijk: koffie en banaan!

Een geniale combi, al zeg ik het zelf. Dit super gezonde recept heeft maar 5 ingrediënten en is daarom super makkelijk te maken. Het is eiwitrijk, door de havermout rijk aan vezels en vult daarom goed. Dit bananenbrood-achtige ontbijtje met een vleugje koffie is daarom een ideale start van jouw dag!

Ingrediënten:

  • 35 gr havermoutmeel
  • 15 gr licht gezoete Live Puri Active Vanille
  • 100 ml Ooomega macchiato lijnzaad drink (of 50 ml melk en 50 ml koffie)
  • halve banaan in stukjes gesneden (en een paar plakjes voor decoratie)
  • 2 kleine dadels in stukjes gesneden (of 10 gr rozijnen)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Meng het meel, eiwitpoeder, en de melk met een garde.
  3. Roer de stukjes banaan en de stukjes dadel erdoor.
  4. Schenk het mengsel in een ovenbestendig ingevet schaaltje of siliconen bakvormpje.
  5. Decoreer met wat plakjes banaan en plaats het zo’n 25 min in de oven.

Enjoy en laat me weten wat je er van vindt!

Voedingswaarden:
305 kcal
47,7 gr koolhydraten
4,7 gr vet
18,8 gr eiwit

Ovenbaked-coffee-oats-fitnesswithasmile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.