Loading...
BreakfastFood

Passionfruit overnight oats

Passionfruit overnight oats in een glazen schaaltje op marmermen keukenblad

Passionfruit overnight oats – gezond en mega lekker ontbijt

We beginnen deze zonnige maandag goed met een méga lekker receptje namelijk van de: Passionfruit overnight oats! Dit is echt mijn favoriete zomerrecept. Kan het nog mijn favoriete zomerrecept delen op 6 september? Oops, ik ga het in ieder geval wel doen! Deze week is het lekker weer, dus perfect voor dit ontbijtje! En bij mij lagen de passievruchten nog in de supermarkt, dus ik vind het wel geoorloofd haha. Echt de smaken van dit ontbijtje doen me denken aan een tropisch eiland. Wanneer ik het de avond van tevoren klaarmaak, kan ik niet wachten totdat ik ’s ochtends wakker word, want dit is goehoeed! En het is glutenvrij, lactosevrij én vegan!

Nu ik weer op kantoor werk (yes! ik heb een nieuwe baan), vind ik het fijn om soms al een ontbijtje in de koelkast klaar te hebben staan. Overnight havermoutpap is dan echt een uitkomst. Je kan net iets langer in bed blijven liggen, omdat je ontbijtje al in de koelkast klaarstaat. Ik eet het dan op kantoor, of ik heb wat langer de tijd om van het ontbijtje zelf te genieten thuis.

Waarschijnlijk weet je al wat overnight oats zijn, maar nog even kort: overnight oats is heel simpel gezegd havermout die je een nachtje in de koelkast in melk/vloeistof laat weken. In de ochtend is dan alle melk opgenomen door de havermout en heb je een (koud) havermoutpapje. Ideaal als je weinig tijd hebt in de ochtend;  omdat je de overnight oats de avond van te voren al klaarmaakt, hoef je het in de ochtend alleen nog maar op te eten of mee te nemen. Scheelt weer tijd toch!

Oke hier komt dan het receptje voor deze zomerse Passionfruit Overnight oats. Ik maakt deze met verse passievrucht én blokjes gedroogde passievrucht. Die vond ik bij Koro.nl online en die zijn me lekker (de code GERBRICH krijg je een beetje korting)! Ze zijn zonder toegevoegde suikers, maar smaken echt verrukkelijk, maakt het receptje helemaal af! En het recept is voor twee personen trouwens, zodat je gelijk twee ontbijtjes klaar kunt maken.

Passionfruit overnight oats in een glazen schaaltje op marmermen keukenblad

Passionfruit overnight oats recept:

Ingrediënten 2 porties:

 • 100 gr havermout
 • 400 ml Alpro coconut melk (of andere plantaardige melk)
 • 2 theelepels (10 gr) lijnzaad
 • 2 theelepel (10gr) chiazaad
 • 35gr (vegan)coconut eiwitpoeder (ik gebruik deze) (kun je eventueel ook weglaten, doe dan ook iets minder vloeistof)
 • 1 verse passievrucht (diepvries kan ook)
 • 20gr gedroogde passievruchtblokjes (ik gebruik deze van Koro.nl)
 • extra fruit voor topping

Bereiding Passionfruit overnight oats:

 1. Voeg de havermout met het lijnzaad, chiazaad, eiwitpoeder en de gedroogde passievrucht blokjes in een kom samen en roer door.
 2. Voeg vervolgens de kokosmelk en de uitgelepelde verse passievrucht toe en roer goed door.
 3. Verdeel het over twee kommetjes en dek de kommetjes af met vershoudfolie of een dekseltje.
 4. Zet een nachtje in de koelkast.
 5. Haal het de volgende dag uit de koelkast en roer nog even door. Voeg toppings naar wens toe: ben je een echte passievrucht lover, kun je nog wat verse passievrucht toevoegen. Maar ook ander vers zomersfruit zoals mango of wat plakjes banaan zijn er lekker bij. Eventueel een paar lepels kokosyoghurt. Maar zelfs zonder toppings is deze overnight havermoutpap fantastisch! Enjoy!

Geniet ervan! Laat me vooral weten wat je ervan vond in een reactie hier of op Instagram! Vind ik super leuk.

Meer overnight oats receptjes??

Bekijk hier de blog voor de coconut macchiato overnight oats en hier de peanutbutter jelly variant!

En ik ben van plan om meer varianten te maken! Let me know welke je volgende keer wilt zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.