Loading...
BreakfastFood

Peanutbutter Jelly overnight oats

Peanutbutter Jelly overnight oats ontbijt fitnesswithasmile

Peanutbutter Jelly overnight oats

It’s peanutbutter jelly timeee! Ohjaaa het recept voor vandaag is een peanutbutter jelly overnight oats ontbijt. En ik kan je alvast verklappen dit is goehoeed! Okay ik stop al met mijn té enthousiaste talk, maar het is gewoon erg lekker. Ik maak vaak overnight oats als ik de ochtend daarna vroeg op moet voor werk. Op sommige dagen werk ik in Amsterdam en begin ik meestal een uurtje eerder om de file te ontwijken. Op die dagen ontbijt ik vaak op kantoor met dus overnight oats. Perfect vind ik het. Kan ik nog net ietsje langer in bed blijven liggen, omdat mijn ontbijtje al in de koelkast klaarstaat. Ik varieer qua ingrediënten vaak en zal de komende tijd wat van mijn favoriete combinaties delen, waaronder deze peanutbutter jelly variant vandaag.

Waarschijnlijk weet je al wat overnight oats zijn, maar nog even kort: overnight oats is heel simpel gezegd havermout die je een nachtje in de koelkast in melk/vloeistof laat weken. In de ochtend is dan alle melk opgenomen door de havermout en heb je een (koud) havermoutpapje. Ideaal als je weinig tijd hebt in de ochtend;  omdat je de overnight oats de avond van te voren al klaarmaakt, hoef je het in de ochtend alleen nog maar op te eten of mee te nemen. Scheelt weer tijd toch!

Oke hier komt dan het receptje voor deze klassieke combinatie van pindakaas en jam. En het recept is voor twee personen, zodat je gelijk twee ontbijtjes klaar kunt maken.

Peanutbutter Jelly overnight oats gezond ontbijt fitnesswithasmile

Peanutbutter Jelly overnight oats recept:

Ingrediënten 2 porties:

 • 100 gr havermout
 • 300 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
 • 1 eetlepel zero maple syrup (ik gebruik deze)
 • 1 theelepel (5 gr) lijnzaad
 • 1 theelepel (5gr) chiazaad
 • 15gr peanutbutter eiwitpoeder (ik gebruik deze), kun je eventueel ook weglaten
 • 1 eetlepel pindakaaspoeder (kun je eventueel ook vervangen door een lepel pindakaas)
 • snufje zout
 • snufje kaneel
 • een lepel (zero sugar) strawberry jam (ik gebruik deze)
 • een lepel pindakaas
 • extra fruit voor topping

Bereiding Peanutbutter Jelly overnight oats:

 1. Voeg de havermout met het lijnzaad, chiazaad, pindakaaspoeder, kaneel en zout in een kom samen en roer door.
 2. Voeg vervolgens de amandelmelk en de maple syrup toe en roer goed door.
 3. Voeg daarna het eiwitpoeder door (of laat dit weg) en roer nog een keer goed door.
 4. Verdeel het over twee kommetjes en dek de kommetjes af met vershoudfolie of een dekseltje.
 5. Zet een nachtje in de koelkast.
 6. Haal het de volgende dag uit de koelkast en roer nog even door. Voeg nu de toppings toe: een lepel aardbeien jam en een lepel pindakaas. Ik voegde ook nog wat fruit toe: aardbeien of kersen zijn er erg lekker bij.

Geniet ervan! Laat me vooral weten wat je ervan vond in een reactie hier of op Instagram! Vind ik super leuk.

Voedingswaarden Peanutbutter Jelly overnight oats inclusief topping (jam & pindakaas) per portie:
425 kcal
37 gr koolhydraten
17 gr vet
30 gr eiwit

Meer overnight oats receptjes??

Bekijk hier de blog voor de coconut macchiato overnight oats.

2 comments
 1. Willemijn

  Dit ga ik zeker een keer maken! Ik eet nu graag overnight oats met vanille alpro soya met frambozen. Warme havermout krijg ik gewoon niet naar binnen.

  1. Fitnesswithasmile

   Yayy wat leuk! Laat je me weten wat je ervan vindt? Jouw versie klinkt ook heerlijk!
   Ik kan zelf ook enorm genieten van warme havermout, ik hou ervan haha. Binnenkort zal ik eens mijn favoriete receptje delen op de blog. Wellicht dat deze versie zelfs voor jou kan werken ;). Liefs, Gerbrich

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.