Loading...
FoodGezonde tussendoortjes

Pepernoten muffins: gezond, fluffy en verrukkelijk!

Pepernoten muffins close-up op een marmeren snijplank

De pepernoten liggen al weer eventjes in de winkel (yaay!!) dus hierbij het eerste pepernoten recept van dit jaar: verrukkelijke pepernoten muffins! Ja ik weet het, het is nog lang geen sinterklaastijd. Maar pepernoten zijn gewoon zo ontzettend lekker. Ik denk naast pindakaas, wel mijn favo treat haha. Ik kon m’n geluk  dan ook niet op toen ik van Van Delft De Pepernotenfariek, drie zakjes pepernoten mocht uitkiezen. Zo blij als een kind haha. Ik koos de smaken: peanutbutter crunch (ofcourse), toffee crunch en stroopwafel. Holy moly wat lekker, daar moest ik gelijk wat mee bakken. Zo kwam dit pepernoten muffin recept tot stand. Heerlijk als tussendoortje bij de koffie of een aantal als ontbijt; SO GOOD.

Je kunt gerust wat experimenteren met de ingrediënten; ik gebruikte in dit recept kokosyoghurt (omdat ik niet tegen koemelk kan), maar Griekse Yoghurt is denk ik ook een hele goede in dit recept. Varieer lekker en kijk hoe het uitpakt zou ik zeggen! Hieronder het recept hoe ik ze deze keer gemaakt heb. En die waren me goed gelukt joh, echt niet normaal zo lekker. Je zou niet geloven dat ze ‘gezond’ zijn.

Pepernoten muffin vastgehouden in hand met hapje eruit gebeten

Gezonde pepernoten muffins recept:

Ingrediënten (voor 12 stuks):

  • 150 gr meel (ik gebruikte volkoren speltmeel)
  • 50 gr eiwitpoeder chocolade (ik gebruikte deze in chocolate brownie smaak)
  • 3 bananen (325 gr)
  • 2 eieren
  • 150 gr kokosyoghurt (of griekse yoghurt/kwark) (ik gebruikte deze)
  • 25 gr rauwe cacaopoeder
  • 2 el ahornsiroop (ik gebruikte suikervrije siroop: deze)
  • 1 el bakpoeder
  • 50 gr pepernoten (ik gebruikte de Van Delft Peppernuts in Toffee Crunch smaak)

Bereiding pepernoten muffins:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng de droge ingrediënten (meel, eiwitpoeder, cacaopoeder, bakpoeder) in een kom bij elkaar.
  3. Prak de bananen in een andere kom en voeg daar de kokosyoghurt, de eieren en de siroop aan toe. (Ik mengde dit in de keukenmachine, maar kan dus ook gewoon met prakken en door elkaar mengen)
  4. Voeg de droge ingrediënten toe aan de kom met het banaanmengsel en meng goed door elkaar. (ook dit deed ik in de keukenmachine, maar kan ook gewoon met een lepel).
  5. Roer de helft van de pepernoten door het beslag.
  6. Verdeel het beslag over twaalf muffinvormpjes (vet deze in met wat olie indien nodig, ik gebruik een siliconen muffinvorm).
  7. Verdeel de overgebleven pepernoten over de muffinvormpjes en druk een klein beetje aan.
  8. Bak de muffins in zo’n 20 minuten (beetje afhankelijk van je oven) gaar.
  9. Prik even met een satéprikker om te kijken of ze gaar zijn.
  10. Wanneer je denkt dat ze gaar zijn, zet dan de oven uit en de deur op een klein kiertje zodat ze kunnen afkoelen en niet in elkaar zakken. Laat ze zo’n tien minuutjes in de oven met het deurtje op een kiertje afkoelen.
  11. Lekker smullen! Als je maar in je uppie bent, kun je ze ook gerust per stuk invriezen, heb je altijd een gezond tussendoortje klaar liggen!

Geniet ervan! Laat me vooral weten wat je ervan vond in een reactie hier of op Instagram! Vind ik super leuk.

Voedingswaarden bananenmuffin per portie incl. pepernoten (ongeveer):
 131 kcal
18 gr koolhydraten
3 gr vet
6 gr eiwit

Pepernoten muffins op een marmeren snijplank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.