Loading...
BreakfastFood

Piña Colada havermout

Piña-Colada-havermout-ontbijtje

Tropisch ontbijtje: Piña Colada havermout

Sinds ik op vakantie ben geweest ben ik helemaal in de zomerse sferen. Het zomerfruit is dan ook niet aan te slepen. Gelukkig woon ik vlakbij de markt en kan ik daar het verse fruit inslaan. Super fijn dat mijn favoriete fruitsoorten als aardbeien, blauwe bessen en verse ananas nu in het seizoen zijn en voor een prikkie te koop liggen! Yaay! Vandaag deel ik met jullie een heerlijk tropisch ontbijtje gebaseerd op het wel bekende drankje Piña Colada! Nee niet met rum door m’n havermout, bah ;). Maar wel met ananas en kokos! Liefde voor deze combi. Daarom dit Piña Colada havermout ontbijt recept :).

Ik ben trouwens ook groot fan van kokos! Ik hou van die smaak. Het is een erg calorierijk product, dus je kunt er niet onbeperkt van eten, maar gezond is het zeker wel! Voor de afwisseling past het prima in een gezond voedingspatroon.

Hier komt ‘ie dan:

Makkelijk, gezond, eitwitrijk en zomers ontbijtrecept

Ingrediënten:

 • 50 gr havermout, ik gebruikte deze ultra fijne havermout (die wordt extra fluffy)
 • 200 ml Alpro kokosmelk (of die van AH huismerk)
 • 100 ml water
 • 100 gr verse ananas
 • 10 gr kokosrasp
 • 5-10 gr kokosflakes (ik gebruik deze)
 • Optioneel: 15 gr vanille whey (ik gebruik deze)
 • Optioneel: wel lekker voor de zoetekauwen, like me, 5 yummy drops in Piña Colada smaak.

Bereiding Piña Colada havermout:

 1. Verwarm in een pannetje de melk met de havermout en het water op een medium vuurtje.
 2. Voeg na een paar minuten de kokosrasp toe. Als je je havermoutje extra eiwitrijk wilt, voeg je nu ook het vanille eiwitpoeder toe.
 3. Blijf roeren totdat de havermout de consistentie heeft die jij fijn vindt.
 4. Schep het over in een schaaltje en top de Piña Colada havermout met de verse ananas, de kokosflakes en eventueel de yummy drops voor een lekker zoet smaakje.

Enjoy en laat me weten wat je er van vindt!

Voedingswaarden zonder eiwitpoeder:
376 kcal
44,3 gr koolhydraten
15,8 gr vet
9,3 gr eiwit

Voedingswaarden mét eiwitpoeder:
438 kcal
44,9 gr koolhydraten
16,3 gr vet
23,3 gr eiwit

Piña-Colada-havermout-ontbijtje-fitnesswithasmile

Bekijk ook deze blog voor meer havermout inspiratie :).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.