Loading...
DinnerFoodLunch

Pompoen met kip uit de oven – Mealprep

Pompoen-met-kip-uit-de-oven-mealprep-Fitnesswithasmile

Pompoen met kip uit de oven mealprep recept

Eerder schreef ik al een blog over mealpreppen, wat het is en hoe je dit doet (lees hem hier). Nu kan ik me voorstellen dat je je afvraagt wat ik dan zoal maak met zo’n mealprep. Welke recepten zijn geschikt om van te voren te bereiden en blijven een paar dagen lekker?

Vandaag deel ik een recept met je dat super makkelijk is, goed voor te bereiden, makkelijk 3 dagen lekker blijft en ook nog eens weinig afwas met zich mee brengt! Wat wil je nog meer?

Het is een recept wat je in de oven bereid.

Makkelijke, snelle en gezonde mealprep

Ingrediënten:
(voor drie porties)

  • een grote flespompoen
  • 600 gr kipfilet
  • ui (gele of rode)
  • 1 el olijfolie
  • Kruiden: peper, zout en cajunkruiden
  • rucola sla melange
  • ceasar dressing (ik gebruik deze, een gezondere keuze onder de dressings 🙂 )

Bereiding:

  1. Verwarm je oven voor op 190 graden.
  2. Was de pompoen, verwijder het vruchtvlees met een lepel en snijd vervolgens in blokjes.
  3. Snijd de ui in ringen.
  4. Bedek een bakplaat met bakpapier of gebruik een grote ovenschaal en vet deze een beetje in.
  5. Leg de stukken kipfilet in het midden van de bakplaat of ovenschaal.
  6. Bestrijk de kip met wat olijfolie, peper en zout.
  7. Verdeel de pompoen en ui om de kipfilet heen en bestrooi met kruiden, ik gebruikte cajunkruiden, peper en zout.
  8. Stop het geheel voor zo’n 25 minuten in de oven (beetje afhankelijk van je oven, snijdt een stukje kip door om te kijken of het gaar is). Tip: ook lekker om de laatste 5 minuutjes wat verse spinazie toe te voegen, die verdeel je gewoon over de pompoen heen en laat je de laatste 5 minuten licht garen.
  9. Verdeel over drie bakjes en voeg op de dag van gebruik de rucola sla toe en een beetje ceasar dressing.
  10. Enjoy!

Voedingswaarden:
348 kcal
27,6 gr koolhydraten
12 gr vet
29,8 gr eiwit
Pompoen-met-kip-uit-de-oven-mealprep-Fitnesswithasmile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.