Loading...
BreakfastFoodGezonde tussendoortjes

Pumpkin protein cake

Pumpkin protein cake in plakjes gesneden met pindakaas op marmeren tafel

Pumpkin protein cake: gezond en eiwitrijk recept

Vandaag weer eens een recept voor een gezond en eiwitrijk tussendoortje: namelijk deze Pumpkin protein cake. Een super lekker, gezond, low kcal en eiwitrijk recept met dus in de hoofdrol pompoen! Pompoen is wat mij betreft echt een superfood. Het is mega laag in calorieën, bevat veel vitamines en vezels, maar het grootste pluspunt: je kunt het voor van álles gebruiken. De perfecte groente. Ik gebruik het vaak in pompoensoep, in blokjes gesneden uit de oven, als puree door m’n havermout (voor extra volume) of dus zoals vandaag door een cake als vervanger van bijv. banaan.

Ik maak vaak zo’n cake op zondag, zodat ik er de hele week profijt van heb. Iedere dag lekker mijn gezonde zelfgemaakte tussendoortjes mee naar werk, love it! Ik neem vaak twee plakjes van deze mee als tussendoortje in de ochtend of middag. Meestal snijd ik de cake als die is afgekoeld in plakjes en doe ze dan in een diepvrieszakje in de vriezer. Zo kan ik elke ochtend er twee plakjes uithalen en blijft het lekker vers!

Hieronder dus het recept voor deze heerlijke pompoencake. Ik vond hem trouwens nóg lekkerder met een dikke laag pindakaas. Oefff so gooood!

Pumpkin protein cake recept:

Ingrediënten (voor 14 plakken):

  • 150 gr volkoren speltmeel (ander meel kan ook)
  • 3 eieren
  • 50 gr eiwitpoeder (ik had deze, in vanille smaak)
  • 200 gr pompoen
  • 100 gr banaan
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • snufje zout
  • pompoenpitjes als topping (ik gebruik deze)

Bereiding pumpkin protein cake:

  1. Bereid de pompoen: verwijder vruchtvlees, snijd in stukjes en kook de pompoen tot hij gaar is. Maak er vervolgens puree van in de keukenmachine, blender of met de staafmixer.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Meng alles in de keukenmachine, met de blender of staafmixer.
  4. Verdeel het beslag in een ingevet cakeblik.
  5. Voeg daarna eventueel toppings toe: ik gebruikte een handje grove havervlokken en pompoenpitten.
  6. Bak de cake in zo’n 40 minuten (beetje afhankelijk van je oven) gaar.
  7. Prik even met een satéprikker om te kijken of hij gaar is.
  8. Wanneer je denkt dat de cake gaar is, zet dan de oven uit en de deur op een klein kiertje zodat de cake kan afkoelen en niet in elkaar zakt.
  9. Lekker smullen! Ik vries ze vaak per plak in; zo heb je altijd een gezond tussendoortje klaar liggen!

Geniet ervan! Laat me vooral weten wat je ervan vond in een reactie hier of op Instagram! Vind ik super leuk.

Voedingswaarden Pumpkin protein cake per portie (ongeveer, bij 14 plakken):
78 kcal
10 gr koolhydraten
1,5 gr vet
6 gr eiwit

Pumpkin protein cake in plakjes gesneden met pindakaas op marmeren tafel

Pumpkin protein cake in plakjes gesneden met pindakaas op marmeren tafel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.