Loading...
Reviews

Review: Etos Wash out colour silver

Review: Etos Wash out uitwasbare kleurspoeling zilver/grijs

Vandaag deel ik met jullie mijn ervaring met de Etos Wash out, uitwasbare kleurspoeling, in de kleur silver. Ik zag deze bij de Etos en was helemaal verrast dat de Etos huismerk nu ook deze kleurspoeling heeft. Afgelopen zomer heb ik namelijk voor Lowlands mijn haar al pastel roze gehad met de L’oréal Colorista wash out. Deze pastel roze kleurspoeling van L’oréal beviel toen echt super goed. Scroll even way back op m’n instagram om te zien hoe dat er uit zag ;). Ik denk wel dat ik het deze zomer nog een keer ga doen, wie weet maak ik dan nog wel een review voor de blog met voor en na foto’s. –> Update: deze blog heb ik gemaakt, je leest hem hier!

Anyway, leuk dat Etos ze nu ook heeft! Mijn nieuwsgierigheid is gewekt in ieder geval. Ik heb gister de kleur zilver meegenomen, maar er zijn meer kleuren (sowieso 1 roze kleur). Zeker de prijs maakt het heel aantrekkelijk om eens uit te proberen, 1 flesje kost maar € 2,99!

Maar goed, we moeten nog afwachten of het werkt hè! Tijd om te testen!

Normaal was ik mijn haar vaak eens in de twee weken met zilvershampoo. Ik was mijn haar sowieso maar eens per week, omdat voor m’n blonde haar gezonder is. Vandaag heb ik het niet met zilvershampoo gewassen om het effect van de kleurspoeling nog beter te kunnen beoordelen. Natuurlijk heeft mijn haar nog wel een lichte zilver gloed van de vorige wasbeurten. Ook zie je echt nog wel wat gele/warme ondertonen in mijn haar, eens kijken of we die met deze Etos wash out weg kunnen krijgen.

Dit is de foto van droog haar, na het wassen en vóór de kleurspoeling.

Etos-wash-out-kleurspoeling-voor-fitnesswithasmile

Resultaat Etos Wash out silver

Ik heb de kleurspoeling aangebracht op droog haar en daarna zo’n 25 minuten in laten werken. Daarna heb ik het grondig uitgespoeld, m’n haar geföhnd en geborsteld. Ook bracht ik een klein beetje haarserum aan.

Dit is de foto van het resultaat na de Etos Wash out:

Etos-kleurspoeling-review-fitnesswithasmile

En van de voorzijde:

Zoals je kunt zien, is er wel verschil tussen de voor- en na-foto’s. Wel is het maar een licht verschil. Je ziet dat de echt blonde delen van mijn haar wel wat zilver/grijzer zijn en dat mijn haar een beetje meer glans heeft. Maar ook zie je dat de warme ondertonen in mijn haar nog steeds lichtelijk aanwezig zijn.

Wat vind ik er dan van? Oordeel van mijn ervaring met Etos Wash out

Etos-wash-out-ervaring-fitnesswithasmile

Als je echt hoogblond bent of geheel blond, denk ik dat het resultaat van deze kleurspoeling wel heel mooi kan zijn. Als je net als ik Balayage of donkerblond haar hebt, valt het resultaat een beetje tegen. Ik ben niet ontevreden, maar ik had er wel wat meer van verwacht. M’n haar voelt wel fijn aan en heeft ook echt wel een zilverglansje, maar echt grey word je er niet van. Ik denk dat een goede zilvershampoo evenveel effect heeft als deze kleurspoeling.

Toevoeging op bovenstaande alinea: na een paar dagen heb ik van diverse mensen de vraag gehad of ik naar de kapper was geweest of wat ik met mijn haar had gedaan. Mensen om me heen zagen dus wel verschil! Het verschil was in het echt net ietsje beter te zien dan op de foto’s!

Dus nog even op een rij:

Voordelen Etos Wash out

 1. Goedkoop, maar € 2,99 per flesje.
 2. Haar voelt zacht aan en krijgt glans na gebruik.
 3. Op de hele blonde delen van het haar werkt het best goed.
 4. Over het algeheel een licht grijze/zilveren gloed.

Nadelen Etos Wash out

 1. Op donkerblond of balayage gekleurd haar werkt het niet overal even goed. De donkere of warme tonen, worden niet veel koeler met deze kleurspoeling.
 2. Je kunt maar 1 keer je haar doen met de tube op lang haar.
 3. Heeft niet meer of beter effect dan een zilvershampoo.

En gebruik jij wel eens kleurspoelingen of wash outs? En welke dan?

18 comments
  1. Fitnesswithasmile

   Hee Linda! Het gaat er best wel snel uit. Voor mijn gevoel is het er na twee keer wassen wel uit. Ik durf je niet te zeggen hoe het zit met de andere kleuren van de Etos wash outs. Ik heb nu de L’oréal colorista in de pastel roze in mijn haar, deze blijft veel langer zitten (3 a 4 wassingen). Binnenkort ook een review van deze op mijn site! Maar zou kunnen dat de roze variant van Etos ook langer blijft zitten dan deze grijze. Liefs, Fitnesswithasmile

 1. Kayley

  Ik heb hem ook gekocht en wil het zo gaan proberen.
  Alleen het rare is dat er geen gebruiksaanwijzing bijstaat.
  Ik ben zelf een nieuwkomer als het om washout haarverf gaat.
  Enige tips? (Bijvoorbeeld. Met nat haar aanbrengen etc.)

  1. Fitnesswithasmile

   Hi Kayley! Je kunt het etiket op de achterzijde soort van uitvouwen, daar vind je de gebruiksaanwijzing! Maar voor de zekerheid: aanbrengen op droog (schoon) haar, 10 – 30 minuten in laten trekken. En dan uitspoelen :). Laat me weten wat je ervan vond :). Succes!

  1. Fitnesswithasmile

   Hey Paulina! Het is zeker niet slecht voor je haar, het wordt er juist heel zacht van! Alleen deze Silver kleur pakt niet op bruin haar. Misschien een van de andere kleuren wel, maar dat zou je in de winkel even moeten checken. Liefs!

 2. Monique

  Ben zelf al grijs. Ik gebruik het voor de haren die wat flets zijn. Als je grijs of zilver wordt, dan ontkleuren de haren en de donkere geven de kleur aan de ontkleurde haren. Soms is er een tussen kleur in bepaalde stukken. Dan is dit een goede oplossing om mooi silver grijs haar te creeren.

 3. Menmenmen

  Ben nu de etos wash out dark red aan het uitproberen! Ik zie nuttige info zowel de reacties als de blog… Ik wacht dus even een paar minuutjes met uitspoelen!

  1. Fitnesswithasmile

   Hoi Elfie,
   Sorry ik zie je berichtje nu pas! Ik heb 1 flesje gebruikt en dat is echt nét genoeg, maar ik heb dan ook heel lang haar hier haha.

 4. Ria

  Hallo,
  Ik heb van mijzelf een mooie kleur zilvergrijs maar met gelige stukken, zou het hiervoor ook een oplossing zijn? Ik ben het helemaal zat die gele stukken.
  Ik hoop het wel, ga ik het snel kopen.
  Groetjes Ria

  1. Fitnesswithasmile

   Hoi Ria,
   Ik denk wel dat het kan helpen! En voor de prijs kun je het zeker even uitproberen. Wat je ook kunt proberen is een goede zilvershampoo, bijvoorbeeld die van Fanola. Dat werkt ook super goed tegen gele tinten. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.