Loading...
Reviews

Review: L’oréal Colorista Washout pastel pink & peach

L'oréal Colorista Washout -review-fitnesswithasmile

Review: L’oréal Colorista Washout uitwasbare kleurspoeling pastel pink & peach

Vandaag deel ik met jullie mijn ervaring met de L’oréal Colorista Washout, uitwasbare kleurspoeling, in de kleur pink. Eerder deed ik al een review van de kleurspoeling ‘washout’ van het Etos huismerk, deze kun je hier lezen. En vorig jaar zomer heb ik voor Lowlands mijn haar al pastel roze gehad met de L’oréal Colorista wash out. Deze pastel roze kleurspoeling van L’oréal beviel toen echt super goed. Dit jaar besloot ik daarom mijn haar weer te doen met de L’oréal washouts. Deze keer besloot ik voor pastel pink én peach te gaan. Want vorig jaar kwam ik er al achter dat ik niet genoeg had aan 1 tube voor mijn lange haar. Ik had eerder al eens de peach variant van L’oréal gekocht, maar ging vorig jaar toch voor de pink. Nu lag de peach tube er nog en had ik ook nog een tube pink. Ik dacht: ik combineer ze gewoon. Ik vond het anders zonde dat de peach bleef liggen.

Duss.. Wel even spannend hoe de combi uitpakt op m’n haar! Tijd om te testen!

Normaal was ik mijn haar meestal wekelijks met zilvershampoo. Ik was mijn haar sowieso maar eens per week, omdat dit voor m’n blonde haar gezonder is. Dus de basis van mijn haar is blond/zilver, maar mijn haar is in balayage stijl geverfd, dus ik heb ook hele donkere delen in mijn haar. Ik weet al dat de washout alleen op het blonde haar gaat pakken. Het werkt niet op bruin/donker haar.

Dit zijn de ‘before’ foto’s van droog haar, na het wassen en vóór de kleurspoeling (oh en ja, let niet op de dode puntjes ;), ik moet nodig naar de kapper). Ik heb verschillende foto’s gemaakt, zodat je het resultaat/verschil goed kunt zien straks.

L'oréal Colorista Washout review-voor-fitnesswithasmile

L'oréal Colorista Washout zijkant-before-fitnesswithasmile

L'oréal Colorista Washout before-fitnesswithasmile

Resultaat L’oréal Colorista Washout pink & peach

Ik heb de twee tubes kleurspoeling met elkaar gemengd in een bakje en aangebracht op droog haar en daarna zo’n 20 minuten in laten werken. Daarna heb ik het grondig uitgespoeld, m’n haar geföhnd en geborsteld. Ook bracht ik een klein beetje haarserum aan.

Dit zijn de ‘after’ foto’s van het resultaat na de L’oréal Colorista Washout pink & peach :

L'oréal Colorista Washout voorzijde-na-fitnesswithasmile

L'oréal Colorista Washout -achterzijde na-fitnesswithasmile

L'oréal Colorista Washout zijkant-na-fitnesswithasmile

L'oréal Colorista Washout review-na-fitnesswithasmile

Zoals je kunt zien, is mijn haar meer roze dan peach geworden. Waar ik zelf wel heel blij mee was. Ik hou van het roze kleurtje. De washout geeft met 20 minuten al behoorlijk roze resultaat. Mocht je dus wat meer pastel of subtiel een kleurtje willen, dan kun je het beter wat korter in laten trekken. Natuurlijk zal dit wel een beetje per persoon verschillen. Sowieso kun je bij mijn haar heel goed zien dat het alleen op lichtblond haar werkt, de donkere gedeeltes van mijn haar krijgen geen kleur, hooguit een beetje glans. De kleurspoeling werkt als een soort masker, dus voelt erg goed aan op je haar en maakt het zacht.

Wel is het na een wasbeurt al een stuk minder roze, dus mocht je het toch te donker/fel vinden, kun je het nog een keertje goed wassen. Beter dan te kort in laten trekken waardoor je bijna niets ziet toch?

Wat vind ik er dan van? Oordeel van mijn ervaring met L’oréal Colorista Washout

Loréal Colorista Washout ervaring-fitnesswithasmile.jpg

Nog even een selfie bij mijn eindoordeel. Dit is hoe het eruit ziet als je het twee keer hebt gewassen. Wat mij betreft vind ik hem dan op zijn mooist. Lekker pastel roze, subtiel maar wel goed zichtbaar nog.

Goed: wat vind ik er nu dan van? Volgens mij konden jullie het al wel merken, maar ik ben heel enthousiast! Ik hou van de pastelroze kleur. Als je hem twintig minuten laat zitten is de kleur erg goed zichtbaar, misschien iets minder pastel. Voor een festival vind ik dat niet erg en juist wel gaaf. Na een wasbeurt is het zeker wel pastel en na twee wasbeurten vind ik de kleur op z’n mooist. Subtiel, maar prachtig pastel roze. De peach op zichzelf kan denk ik ook mooi zijn, maar bij mijzelf vind ik roze toch mooier denk ik. Ben blij dat de mix van deze twee meer pink dan peach was.

Na zo’n vier wasbeurten is het meeste roze er wel uit, nog een kleine roze gloed misschien. Na vijf wasbeurten is het er echt wel uit bij mij. Dus de 5-10 wasbeurten is wel ruim ingeschat.

Dus nog even op een rij:

Voordelen L’oréal Colorista Washout

  1. Geeft goede kleur en redelijk intens al na twintig minuten
  2. Haar voelt zacht aan en krijgt een beetje glans
  3. Werkt heel goed op (licht)blond haar
  4. Na 5 wasbeurten is het weg

Nadelen L’oréal Colorista Washout

  1. Op bruin/donker gekleurd haar werkt het niet. Bij mij heeft het dan ook alleen op de lichte delen van mijn haar gepakt.
  2. 1 tube is lang niet genoeg voor lang haar, ik had er echt wel twee nodig.
  3. Best prijzig aangezien je er twee nodig hebt. Per stuk kosten ze rond de €8,-. (ik zou ze dan ook kopen als de Etos/Kruidvat weer eens een 2e gratis actie heeft ;).

Ik ben stiekem wel een beetje gek geworden op het pastel kleurtje in mijn haar. Ik heb zelfs al weer iets nieuws gekocht om uit te proberen, namelijk lila pastel instant blush shampoo van Schwarzkopf. Wie weet review ik die ook nog wel eens.

Wat vind jij ervan? Vind je mijn normale blond/zilver haar het leukst of het pastel roze?

One comment
  1. kimberley pex

    Prachtig dat lange haar ! Ik vind niks zo mooi als een vrouw met lang haar. En de kleur is ook schitterend , zowel voor als na de kleuring. Groeten, Kim.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.