Loading...
Reviews

Review: Normal skincare IVY AÏA

Normal skincare IVI AÏA fitnesswithasmile

Review: Normal gezichtsreinigingsproducten IVY AÏA

Vandaag deel ik met jullie mijn ervaring met de Normal skincare van IVI AÏA; de cleansing mousse & de skin tonic. Deze producten kocht ik bij de Normal winkel in Amersfoort. Normal is sinds mei 2018 in Nederland te vinden (de eerste winkel was in Utrecht) en sinds een tijdje ook in Amersfoort. Normal is zoals ze zelf omschrijven een winkel, die heel gewone artikelen verkoopt voor ongewone prijzen. Je vindt er merkartikelen op het gebied van haarverzorging, huidverzorging, make-up en allerlei andere dingen voor het huishouden. En het assortiment make-up is huge, wat dan ook de reden is dat ik er best vaak te vinden ben ;).

Tijdens mijn rondje viel mijn oog op de skincare van ‘IVI AÏA’. Een mooi uitziende verpakking met daarop een label: 0% parfum, parabenen en kleurstoffen. Dit sprak me wel aan. Ook zou het geschikt zijn voor ieder huidtype. Omdat mijn favoriete reiniger van Decubal uit het assortiment is gehaald, was ik dringend op zoek naar een vervanger. Dus ik dacht toen ik deze zag: laten we die maar eens proberen! En naast een reinigingsmousse wil ik altijd wel een tonic om mee af te sluiten na het reinigen.

Ik heb beide producten een week lang uitgeprobeerd en zal hieronder mijn ervaring met de Normal skincare IVI AÏA producten delen.

Normal IVI AÏA cleansing mousse

De IVI AÏA cleansing mousse is volgens de verpakking een zachte gezichtsreiniger die effectief en diep reinigt. Het zorgt voor een schone, gehydrateerde en soepele huid. De reiniger is geschikt voor alle huidtypes en bevat vitamine B3, ook wel niacinamide genoemd. Dat werkt ontstekingsremmend, verzacht een geïrriteerde huid en acne en kan pigmentveranderingen afremmen. Vitamine B3 versterkt de barrièrefunctie en elasticiteit van de huid.

Je gebruikt het door het in de huid te masseren en spoelt het daarna af met lauw water.

IVY AÏA Cleansing mousse is Allergy Certified, bevat geen parfum, parabenen en kleurstoffen. Deze gezichtsreiniger kost € 7,-.

Normal skincare IVI AÏA review fitnesswithasmile

Normal IVI AÏA skin tonic

De IVY AÏA skin tonic met hyaluronic acid is volgens de verpakking een verzachtende en exfoliërende skintonic, die dode huidcellen verwijdert en voor een zachtere huid zorgt. Het versterkt de huid, zodat deze beter vocht opneemt en zorgt dat je huid er glanzender uitziet. Het is geschikt voor een normale/gecombineerde huid en bevat hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een hydraterend ingrediënt dat grote hoeveelheden water bindt, waardoor de huid er stevig uitziet. Het vult het verloren vocht aan en vergroot het vermogen van de huid om vocht vast te houden.

Je gebruikt het door het aan te brengen op een wattenschijfje en deze over je gezicht te strijken.

IVY AÏA Skin tonic is Allergy Certified, bevat geen parfum, parabenen en kleurstoffen. De tonic kost € 7,-.

Wat vind ik er dan van? Mijn ervaring

Ik heb de IVI AÏA producten nu ruim een week geprobeerd en tot nu toe ben ik wel een beetje teleurgesteld in de producten. Het voldoet niet aan mijn verwachtingen en aan de beloftes op de verpakking. Althans niet voor mijn huid. Voornamelijk de cleansing mousse maakt me niet blij. Wanneer ik m’n gezicht ’s avonds reinig merk ik dat zelfs na het dubbel reinigen met de cleansing mousse, mijn make-up er nog niet helemaal af is. Er blijven restjes make-up achter. Ik reinig altijd al dubbel, omdat ik zeker wil weten dat al mijn make-up verwijderd is. Maar zelfs na de dubbele reiniging zie ik bij het aanbrengen van de tonic nog restjes make-up op het wattenschijfje.

Na een aantal dagen gebruik merk ik daarnaast dat ik schilfertjes krijg op mijn neus, wangen en voorhoofd. Ik heb van mezelf een droge huid, maar wel met veel onzuiverheden. Een moeilijk huidtype dus. Ik had dus al verwacht dat het moeilijk zou worden om een goede reiniger te vinden, die wel goed reinigt maar daarnaast niet uitdroogt. De verpakking gaf aan dat het geschikt was voor alle huidtypes. Maar voor mij blijkt het toch te uitdrogend. Mijn huid wordt er trekkerig van en ik krijg schilfertjes.

Een beetje een domper dus. Ik ben na ruim een week dan ook gestopt met het gebruiken van de cleansing mousse. De skin tonic gebruik ik nog wel. Deze doet z’n werk: hij verwijder de laatste restjes make-up en laat een fris gevoel achter. Voor de rest vind ik tonics altijd moeilijk te beoordelen. Of het echt iets extra’s doet dan de laatste restjes schoonmaken en de huid afsluiten, weet ik nooit echt.

Dus nog even op een rij:

Voordelen Normal skincare IVY AÏA

  1. Goede prijs, € 7,- per product
  2. Geen parfum, parabenen en kleurstoffen
  3. Mooie verpakking

Nadelen Normal skincare IVY AÏA

  1. De cleansing mousse is niet geschikt voor een gecombineerde/droge huid. De huid voelt trekkerig aan na gebruik en ik krijg er schilfertjes van.
  2. De cleansing mousse reinigt de huid niet grondig. Er blijven make-up restjes achter. Zelfs na dubbele reiniging.

Al met al ben ik niet blij met de Normal skincare IVI AÏA producten. De skin tonic ga ik opmaken, maar de cleansing mousse gebruik ik niet. Ik zal de producten dan ook niet zo snel weer kopen.

Welke reiniger gebruik jij op dit moment? En heb je ook een aanrader voor mij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.