Loading...
FoodReviews

Review Tony’s Chocolonely limited editions chocolade repen

Review Tony's Chocolonely limited editions Fitnesswithasmile

Chocolate is always a good idea, wie is het niet met me eens? Oké het is misschien niet het aller gezondst voor je lichaam, maar zeker wel voor je mind :). Ik ben er in ieder geval gek op. Zeker meerdere avonden in de week neem ik een lekker stukje chocolade, dit is meestal een 80% pure chocolade variant. Af en toe kies ik ervoor mezelf even echt te verwennen met een stukje ‘slechte’ chocolade. Tony’s Chocolonely is een van mijn favorieten, en dan met name de karamel zeezout variant. Zo lekker..

Vorige week was ik in Amsterdam en kwam ik langs de Tony’s Chocolonely store. Ja je leest het goed een heuse Tony’s winkel! En dan niet een waar je net als bij de AH de repen kan kopen, nee je kunt alle smaken Tony’s PROEVEN. Onbeperkt. Dat hoef je mij dus geen twee keer te zeggen. Als een kind in een speelgoedwinkel snelde ik me de winkel binnen en ging ik de repen een voor een proeven. Volgens mij heb ik er geen een overgeslagen,  ’t was maar goed dat ik die ochtend flink gesport had haha.

Eigenlijk was ik van plan om de drie nieuwe limited edition smaken te kopen om thuis nog eens uitgebreid te proeven. Maar ik, die niet echt houd van witte chocolade, kwam er door het proeven achter dat de ‘wit stracciatella’ smaak me wel erg nieuwsgierig maakte naar meer. En dat had ik bij de witte variant van de nieuwe limited editions (blond gekarameliseerde pecan) minder. Dus besloot ik om de melk en de pure variant van de nieuwe smaken te kopen en daarnaast de witte straciatella smaak.

Vandaag zal ik je een review geven van wat ik van deze Tony’s Chocolonely chocolade repen vind:

  • Melk shortbread karamel
  • Puur cacaokoekje karamel
  • Wit stracciatella

#1. Review Tony’s Chocolonely melk shortbread karamel limited edition

Review Tony's Chocolonely melk shortbread karamel Fitnesswithasmile

1 woord: HEAVEN. Ja serieus, dit is een echte concurrent voor de karamel zeezout. Heerlijk de combi van knapperige koekjes en karamel in een lekker volle melkchocolade. Die zoete plakkerige combi zorgt voor een smaaksensatie en dooreet factor. Wees gewaarschuwd: dit is zo eentje die je in 1 ruk op wil, nee MOET eten. Je begrijpt dat tijdens het foto’s maken de halve reep er al aan ging en ’s avonds de overige stukjes volgden.

#2. Review Tony’s Chocolonely puur cacaokoekje karamel limited edition

Review Tony's Chocolonely puur cacaokoekje karamel Fitnesswithasmile

Dubbel op cacao smaak met deze pure chocoladevariant met stukjes cacaokoekjes en karamel. Deze reep was al bijna op voordat ik überhaupt foto’s had gemaakt (als je goed kijkt naar de foto’s zie je ook dat het een lege wikkel is #oeps). ONDANKS DAT vond ik dit de minst lekkere van de drie. Ook al ben ik een echte pure chocolade liefhebber, meer dan melk en wit, vond ik deze reep niet heel bijzonder. Hij was zeker wel lekker, en ging daarom ook snel op, maar hij was niet speciaal. Het was puur dat ik deze als eerste open had gemaakt haha. Ik proefde niet echt ‘koekjes’ terug, misschien in enkele stukjes. Maar over het algemeen proefde het meer als een pure chocolade met crispy structuur door de stukjes karamel. Klein beetje een tegenvaller dus, still good though. Wel aanrader om al smeltend op je warme bakje havermout te gooien.

#3. Review Tony’s Chocolonely wit stracciatella limited edition

Review Tony's Chocolonely wit stracciatella Fitnesswithasmile

Wat ik in de intro al een beetje liet merken en ik zelf in de winkel misschien al proefde, is dat deze reep mij zo heeft verrast! Ik ben normaal zo geen fan van witte chocolade. Het maakt me vaak misselijk en ik vind het niet naar chocolade proeven. Deze Tony’s daarentegen is geweldig. Het proeft naar echte stracciatella. Super romig met donkere stukjes chocolade. Voor mij persoonlijk deed het me een beetje aan stukjes Oreo denken. Ik ben helemaal weg van deze smaak, intens genieten. Ik ben er zelfs nog niet over uit welke ik nu lekkerder vind, deze of de shortbread karamel.

Heb jij de nieuwe smaken al geprobeerd? En welke lijkt jou het lekkerst van deze drie smaken, de witte stracciatella, de pure cacaokoekje karamel of de melk shortbread karamel? Ben heel benieuwd, laat het me weten in een reactie onder deze blog of in een reactie op mijn Instagram!

Deze blog is NIET gesponsord, helaas pindakaas haha. Ik heb zelf voor mijn repen betaald :). Tony’s mocht je dit lezen, ik sta altijd open voor meer chocola, doen we niet moeilijk over; zo ben ik :). 

Review Tony's Chocolonely closeup Fitnesswithasmile

Review Tony's Chocolonely limited Fitnesswithasmile

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.