Loading...
Reviews

Review: Zilvershampoo & Zilvermasker The Insiders

Meisje met lang zilvergrijs haar houdt de zilvershampoo en zilvermasker in haar hand

Review: Zilvershampoo & zilvermasker The Insiders

Vandaag deel ik met jullie mijn ervaring met de Zilvershampoo & Zilvermasker van The Insiders, namelijk; de Beautiful Blonde Shampoo & de Beautiful Blonde Colour Mask. Want de vraag die mij het op één na vaakst gesteld wordt is; hoe houd je de kleur van je haar zo mooi? Ja ik hoor je denken; “Wat is dan de vraag die je het meest gesteld wordt?” –> nouu; dat lees je hier. Weer even terug naar het feit dat veel mensen willen weten hoe ik de kleur van m’n haar mooi houd. Ik gebruik dus zilvershampoo, maar daarnaast ook een zilvermasker.

Al sinds ik m’n haar blondeer (al een tijdje kan ik je vertellen ;), probeer ik graag zilvershampoos uit. Ik ben altijd aan het experimenteren en uittesten. Ik hou gewoon erg van haarproducten. Naast zilvershampoos heb ik ook wel eens lilac en een roze shampoo uitgeprobeerd (van Schwarzkopf geloof ik). Maar zilvershampoo blijft toch wel favoriet. Want ook met andere pastelkleuren in je haar (zoals lilac & blauw wat ik veel draag), is zilvershampoo fijn om de kleur mooi mee te houden. Sinds een tijdje ben ik hooked aan de zilvershampoo & masker van het merk The Insiders. Ik gebruik nu al een aantal maanden alleen nog maar deze twee. Daarom dacht ik, hier moet ik maar eens een blogje aan wijden. 

Ik heb beide producten dus al een aantal maanden uitgeprobeerd en zal hieronder mijn ervaring met de Beautiful Blonde Shampoo en de Beautiful Blonde Colour Mask van The Insiders delen.

The Insiders Beautiful Blonde Shampoo 

The Insiders zilvershampoo zorgt volgens de verpakking voor het verwijderen van warme, gele tonen in het haar en het omarmen van koeler en ‘more beautiful blonde’ haar. Deze voedende shampoo reinigt zacht terwijl violet pigmenten de warme tonen neutraliseren. 

Je gebruikt het door het in nat haar te masseren en vervolgens 1 tot 3 minuten in te laten trekken, afhankelijk van de gewenste kleurintensiteit. Spoel het vervolgens grondig uit. Het effect blijft volgens de verpakking 1 tot 3 wasbeurten.  

The Insiders Beautiful Blonde Shampoo bevat geen Sulfaten, Siliconen, SLES, SLS, Parabenen, Gluten of Minerale oliën. De shampoo kost €24.95 (hier te koop). 

Zilvershampoo en zilvermasker The Insiders op tafeltje

The Insiders Beautiful Blonde Colour Mask

Het zilvermasker van The Insiders  zorgt volgens de verpakking net als de shampoo voor het verwijderen van warme gele tonen in het haar. Naast het corrigeren van je kleur zorgt het ook nog eens voor een intense treatment van je haar; het voedt het haar diep en heeft een zacht, glanzend en gehydrateerd resultaat. 

Je gebruikt het na het wassen van je haar en brengt het op handdoek droog haar gelijkmatig aan van de aanzet tot aan de punten.  Laat het intrekken voor 2 tot 15 minuten, afhankelijk van de gewenste kleurintensiteit. Het effect zal 3 tot 5 wasbeurten blijven. 

Ook het Beautiful Blond Colour Mask bevat geen Sulfaten, Siliconen, SLES, SLS, Parabenen, Gluten of Minerale oliën. Het masker kost €34.95 (hier te koop). 

Wat vind ik er dan van? Mijn ervaring

Ik heb the Insiders zilverproducten een aantal maanden gebruikt en ik ben, zoals ik in de inleiding al verklapte, enorm enthousiast! Het voldoet zeker aan mijn verwachtingen en zelfs nog wel daarboven. De shampoo heeft een enorm krachtige werking; je hoeft het helemaal niet lang in te laten trekken voor een mooi zichtbaar resultaat. In tegenstelling tot sommige andere zilvershampoos die ik heb geprobeerd. Bepaalde zilvershampoos moet je wel twintig minuten of meer in laten trekken wil je wat resultaat zien en vervolgens is je haar mega droog. Deze shampoo zorgt er ook zeker wel een beetje voor dat het wat stroef aanvoelt na het wassen, maar je hoeft het maar heel even in te laten trekken (of zelfs gelijk uitspoelen als je alleen een asblond resultaat wilt). Na het wassen gebruik ik áltijd een haarmasker of conditioner en daarna voelt het haar weer zacht aan. 

Zilvershampoo en Zilvermasker van The Insiders op marmeren tafeltje

Qua kleur is dit de eerste zilvershampoo die ik heb geprobeerd die wat meer blauw dan paars is. En laat ik nu de laatste paar maanden ook wel eens mijn haar (pastel/jeans) blauw geverfd hebben. Daarom ben ik extra enthousiast omdat ik het gevoel heb dat deze blauwe pigmenten nog net wat meer zorgen voor dat zilverige resultaat dan de normale varianten die wat meer een lilac effect hebben. Dus ook om mijn pastel blauwe kleur te onderhouden, werkt de shampoo perfect. Wel even goed om te weten; mijn haar is geblondeerd en de zilvershampoo heeft het beste effect op blond haar. Op donkerdere stukken pakt het vrijwel niet (met iedere zilvershampoo is dit trouwens zo).  

Hoe vaak gebruik ik het?

Zoals je in de blog ‘5x tips om je haar te laten groeien’ al kon lezen, was ik mijn haar maar 1 keer per week (lees de blog nog maar even als je wilt weten hoe en waarom ;). Eens in de twee/drie weken gebruik ik meestal de zilvershampoo en de andere week, wanneer ik de zilvershampoo dus niet gebruik, dan gebruik ik het Insiders zilvermasker.

Waarom gebruik ik niet iedere week de zilvershampoo? Omdat zilvershampoo altijd wel een beetje uitdroogt en omdat het niet iedere week nodig is. Het resultaat blijft in ieder geval 1 wasbeurt zitten en meestal ook wel 2 of zelfs 3. Helemaal zeker durf ik dat niet te zeggen, want ik gebruik dan vaak het zilvermasker al. Want ook het masker heeft een heel goede werking en zorgt ook voor een heel mooi koel/zilver resultaat. Én dat masker is enorm fijn voor je haar. Naast het kleureffect, ruikt het lekker en maakt het het haar zacht en glanzend. Het masker laat ik meestal wat langer zitten, zo’n 5 minuten. 

Dus nog even op een rij:

Voordelen Zilvershampoo & Zilvermasker The Insiders 

  1. Hele krachtige werking, zelfs bij kort intrekken. Prachtige zilveren gloed
  2. Bij het masker; het haar voelt zacht en gevoed aan en krijgt een beetje glans
  3. Ruikt lekker
  4. Meer een blauwe ondertoon in de shampoo dan paars

Nadelen Zilvershampoo & Zilvermasker The Insiders 

  1. Vrij prijzig; €24.95 voor de shampoo en €34.95 voor het masker. Wel doe je er lang mee (als je net als ik je haar niet al te vaak wast, plus je gebruikt het niet iedere wasbeurt).
  2. De zilvershampoo geeft nog wel een beetje een droog/stroef gevoel na het wassen (maar ik heb nog geen zilvershampoo ontdekt die dit niet heeft). 
  3. Het geeft soms wel een beetje af op je handen/onder je nagels. Ik gebruik daarom meestal van die plastic handschoentjes :P. 

Zoals je kon lezen ben ik heel blij met de Beautiful Blonde producten van The Insiders. Wanneer mijn flesjes leeg zijn, ga ik zeker nieuwe halen. Of heb jij nog een aanrader die nóg beter is dan deze? Laat het me dan even weten in een reactie ;). 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.