Loading...
Reviews

Revolution PRO Eyeshadow Palette Night & Day review

Revolution PRO eyeshadow palette met make-up kwastjes en lipgloss op grijze ondergrond

Revolution PRO Eyeshadow Palette Night & Day review

Het is al weer een hele tijd geleden, maar vandaag eindelijk weer eens een make-up review, ditmaal van het Revolution PRO Eyeshadow Palette Night & Day. Ik kocht deze bij de Normal winkel in Amersfoort. Maar je kunt het ook online kopen bij bijvoorbeeld Notino.nl. Dit oogschaduw palette is van Revolution PRO. Ik heb eerder wel veel make-up van merk Makeup Revolution geprobeerd, maar nog niet eerder van Revolution PRO. Heel eerlijk; ik kwam er pas achter dat het een ander merk was toen ik thuis kwam. Helemaal anders is het ook niet, ik heb het even opgezocht en Revolution PRO is eigenlijk een zusterbedrijf/merk van Makeup Revolution. Revolution PRO is een merk wat zich op een iets luxer / hoger segment richt. De prijs valt voor mij nog steeds onder budget trouwens, want voor dit palette betaalde ik een bedrag rond de 12-14 euro (ja sorry ik ben het exacte bedrag even vergeten haha). Maar voor een oogschaduw palette vind ik dat zeker niet veel geld.

Okay before we get started: Little disclaimer; ik ben zeker geen expert, maar gewoon een groot fan van make-up. Ik hou ervan om nieuwe dingen uit te proberen en als ik goeie deals zoals deze zie helemaal. Kan echt gelukkig worden van goeie budget make-up of aanbiedingen. En wat vind ik het heerlijk om lekker rustig nieuwe make-up looks uit te proberen. Ik heb al eerder oogschaduw paletten van Make-up Revolution geprobeerd en ben daar meestal heel enthousiast over! Dus ben dan ook heel erg benieuwd naar deze!

Genoeg geklets, tijd om te testen! Als eerste laat ik jullie foto’s van het palette zien, waarna ik daarna een ooglook er mee maak en vertel wat ik heb ervaren.

Revolution PRO Eyeshadow Palette Night & Day

Revolution PRO eyeshadow palette Night & Day met make-up kwastjes en lipgloss op grijze ondergrond

Revolution PRO eyeshadow palette night & day en lipgloss op grijze ondergrond

Revolution PRO eyeshadow palette op grijze ondergrond

Revolution PRO eyeshadow palette Night & Day met glinsterende oogschaduw kleuren vastgehouden in hand

Op de foto hierboven kun je de kleuren van het oogschaduw palette zien bij daglicht. Ik vind ze zo op het eerste gezicht prachtig! Drie matte tinten en 7 glinsterende/shimmer tinten. De kleuren knallen lekker in het palette. Het doosje vind ik qua uiterlijk super mooi en ook vernieuwend. Het voelt door de structuur wel luxe aan, maar tegelijkertijd is het wel heel licht gewicht. Daardoor krijg je een iets iets minder stevig gevoel. Maar al met al vind ik het een mooi doosje, ook zit er een grote spiegel in.

Onderstaand zal ik eerst de kleuren laten zien aan de hand van swatches op mijn arm. Daarna laat ik de ooglook zien en vertel ik mijn ervaringen met het palette.

Revolution PRO Eyeshadow Palette Night & Day

Op onderstaande foto’s zie je de swatches van het oogschaduw palette, gemaakt in daglicht. De glitter/shimmer tinten lijken op het eerste gezicht direct al heel goed gepigmenteerd en voelen een klein beetje creamy aan. Voor de matte tinten (zwart, wooden en paved) moest ik iets meer moeite doen om ze te swatchen. Ook ervaarde ik een beetje ‘fall-out’ bij deze matte kleuren. 

Swatches Revolution Pro Eyeshadow palette op arm

Swatches Revolution Pro Eyeshadow op arm

Op de foto hierboven zie je de kleuren nog even van dichtbij. Ik heb geprobeerd de kleuren en glitters zo goed mogelijk te vangen op beeld. De kleur rechtsboven ‘steel’, rechtsonder ‘pearlised’ en ‘quartz’ (tweede van linksonder), zijn zo op het eerste oog mijn favorieten. De kleur rechtsboven ‘steel’ heeft een prachtige duochrome kleur die in ieder licht weer anders lijkt. De ‘pearlised’ kleur is echt fantastisch: een witte shimmer met blauwe glitter. Je kan deze kleur over andere kleuren heen layeren voor een hele mooie glinstering. Quartz is een hele mooie taupe shimmer tint.

Ooglook Revolution PRO Eyeshadow Palette Night & Day

Onderstaand heb ik een redelijk neutrale ooglook gemaakt die ik zelf wel als daytime look zou dragen. Ik heb de kleur ‘paved’ gebruikt als basis en heb daarna de kleuren ‘quartz’ en ‘musk’ gebruikt. Als finish heb ik met de zwarte kleur een eyeliner getrokken (met een vochtig kwastje) en heb ik de kleur ‘pearlised’ gebruikt in het midden van mijn ooglid. In mijn ooghoek heb ik nog een beetje van de tint ‘dusk’ aangebracht en onder mijn ogen nog een beetje van de kleur ‘musk’. 

Revolution PRO eyeshadow palette look

Revolution PRO eyeshadow palette close-up look

Dit is een van de ooglooks die je met het palette kunt maken, maar zoals je bij de swatches kunt zien, heb ik lang niet alle kleuren gebruikt. Er zijn dus nog heel veel andere looks mogelijk! Zelf vind ik bijvoorbeeld de ‘Quartz’ kleur heel erg geschikt voor een snelle ‘everyday’ oogschaduw look, in combinatie met ‘Dusk’ linksboven, dan heb je in een handomdraai een leuke ooglook. Wil je wat een look voor ’s avonds of voor het uitgaan (als dat ooit weer kan), kun je een wat meer smokey look maken met de ‘Midnight’ blauwe kleur of de zwarte kleur. 

Revolution PRO make-up review

Op bovenstaande foto zie je mijn totale make-up look.

Wat vind ik er dan van? Eindoordeel van mijn ervaring met het Revolution PRO Eyeshadow palette. 

Ik vind het best moeilijk om dit eindoordeel te geven. In eerste instantie werd ik namelijk super enthousiast met het swatchen van de kleuren. De glitter kleuren knallen eruit en hebben een hele goede pigmentatie. In tweede instantie stelden de matte tinten wat teleur. En ook de fall-out viel een beetje tegen met het aanbrengen. In derde instantie zitten er hele speciale kleuren in, die je niet vaak tegenkomt. De pearlised white kleur is echt mijn favoriet, zo’n kleur heb ik nog nooit gezien. Ook de Steel kleur is heel bijzonder en vind ik zelf prachtig. Zoals ik hierboven al omschreef is de kleur Quartz ook favoriet, net als de Dusk tint een hele mooie basiskleur.

Ik merk nu dat ik dit palette er toch wel snel bij pak en dat ik er dus overall wel heel enthousiast over ben. Dat ik iets meer moeite moet doen om de matte kleuren mooi aan te brengen (goed opbouwen), maken de glitter/shimmer tinten meer dan goed. En voor deze prijs, is dit een heel mooi palette. 

Heb jij weleens make-up van Revolution Pro of Makeup Revolution gebruikt? Zo ja, wat zijn je favo items? Ben ik heel erg benieuwd naar. En wat vond je van dit palette? Ik hoor graag je mening! Ik ben van plan om meer beauty reviews te doen, dus stay tuned!

Liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.