Loading...
Reviews

SELECT Vegan protein review

Pot Select Vegan Protein op tafeltje met planten

PEScience SELECT Vegan Protein eiwitpoeder review

Vandaag deel ik met jullie mijn review over de SELECT Vegan Protein eiwitpoeder van PEScience. Want ook al ben ik niet vegan, er zitten veel voordelen aan het gebruiken van Vegan eiwitpoeder. Voor mij persoonlijk is de belangrijkste reden dat het geen melksuiker en caseïne (koemelkeiwit) bevat. Sinds een tijdje weet ik dat ik intolerant ben voor koemelk, in deze blog kun je daar meer over lezen. Maar koemelkeiwit en/of lactose is iets waar veel mensen (met name vrouwen) moeite mee hebben om te verteren. Ook krijgen veel mensen last van hun huid (lees puistjes) bij het gebruik van whey eiwitpoeder, nog een reden om over te stappen naar plantaardig eiwitpoeder.

Eerst even: waarom eiwitpoeders?

Wanneer je een volwaardig voedingspatroon hebt, waarbij je voldoende calorieën consumeert, krijg je meestal wel voldoende eiwitten binnen. Eiwitpoeder kun je gebruiken als een makkelijke aanvulling van je eiwitten. Het is dus niet persé nodig, je kunt het prima uit voeding halen. Maar met eiwitpoeder kun je op een supersnelle en handige manier wat extra eiwitten binnen krijgen. Het voordeel is ook dat zo’n shake relatief weinig calorieën, maar tegelijkertijd veel eiwitten bevat.

Wanneer je intensief sport en/of aan krachttraining doet, heb je wat meer eiwit nodig dan de gemiddelde persoon. Onder andere om je spieren te laten herstellen na het trainen en om spiergroei te bevorderen. In dit geval is eiwitpoeder een ideale manier om snel en effectief extra eiwitten binnen te krijgen.

Vegan eiwitpoeder als vervanging van Whey eiwitpoeder

Sinds ik dus weet dat ik koemelk intolerant ben, ben ik op zoek gegaan naar een goede variant voor whey eiwitpoeder. Deze zoektocht viel nog niet mee helaas. Veel vegan eiwitpoeders zijn qua smaak en structuur echt vreselijk. Sowieso goed om te weten als je de overstap van Whey naar een Vegan variant wilt maken: laat de structuur en beleving die je bij whey hebt even helemaal los. Je kan het namelijk nooit 100% vergelijken, omdat je met plantaardige eiwitten nooit dezelfde structuur en smaak zult krijgen als de melkvariant. Toch wil ik wel proberen een variant te vinden die er het dichtst bij in de buurt komt. Maar tot nu toe zijn vegan shakes echt wel even wennen. Toen ik er een paar jaar geleden een paar heb getest was het aanbod nog veel erger dan dat het nu is, er leek totaal geen moeite gedaan om er wat smakelijks van te maken. De structuur leek op zand/cement en de smaak was ook zanderig. Ik lieg niet als ik zeg dat ik kokhalzend boven het aanrecht heb gestaan.

In de afgelopen jaren is er gelukkig al wel veel veranderd en verbeterd bij veel vegan eiwitpoeders. Toch zijn nog steeds heel veel plantaardige eiwitpoeders echt heel vies. De structuur is kennelijk heel moeilijk om goed te krijgen bij plantaardige eiwitten, het blijft vaak een beetje zanderig/korrelig. Ik heb er nu een aantal getest die goed zijn binnen te houden en met fruit in een smoothie of door de havermout zelfs best lekker zijn. Van Bodystore.nl kreeg ik deze SELECT Vegan Protein toegestuurd om te testen en dat heb ik de afgelopen week gedaan.

Wat PEScience zelf zegt over hun SELECT Protein:

SELECT PROTEIN is wetenschappelijk samengesteld vermelden ze op de site. Het bevat alleen klinisch onderzochte eiwitbronnen: Erwten Eiwit en Rijsteiwit. De combinatie van deze twee plantaardige eiwitbronnen kan een aminozuurprofiel opleveren dat bijna gelijk is aan dat van melk- of ei-eiwit. Het eerste dat je zal opvallen aan Select Vegan Protein is de superieure smaak en textuur. Veel beter dan plantaardige eiwitpoeders die je eerder hebt gebruikt. Dit komt door de hoogwaardige kwaliteit van het gebruikte erwten- en rijsteiwit, wat Select een ongeëvenaarde smaak en textuur geeft. Niet alle eiwit wordt hetzelfde gemaakt. Het is geen magie, het is simpelweg investeren in ultieme kwaliteit.

Voedingswaarden tabel Select Vegan Protein op eiwitpoeder pot
Select Vegan Protein eiwitpoeder pot met groen label

Dat belooft wat! Lees hieronder wat ik er zelf van denk:

Mijn ervaring met de SELECT Vegan Protein eiwitpoeder

Ik heb dit plantaardige eiwitpoeder nu een dikke week getest, dus ik denk dat ik er wel wat zinnigs over kan zeggen. Als eerste heb ik de proteïne poeder getest door mijn havermoutpap heen. Voorheen gebruikte ik ook altijd whey door mijn havermout, maar tot nu toe had ik nog geen vegan variant gevonden die lekker genoeg was om door mijn havermout te doen.

Wat me meteen opviel is de structuur van deze poeder, hij mengt heel makkelijk door de havermout heen en heeft totaal geen zanderige/korrelige structuur. That is a first! en ik heb er al veel getest! Dikke plus dus! Wat me daarna opviel is de zoete smaak. In het begin wel lekker, maar na een hele kom havermout, wel wat too much (en ik gebruik nog maar een halve scoop).

Er is stevia gebruikt als zoetstof in deze eiwitpoeder en dat proef je helaas wel terug. In eerste instantie denk je: ah lekker zoet en daarna komt die stevia nasmaak. Met het toevoegen van diepvriesfruit of een banaan in plakjes en een dikke klodder pindakaas valt dit wel wat weg gelukkig. Maar toen ik hem ook als shake heb getest met alleen amandelmelk erdoor, viel de stevia smaak nog meer op. Dit vind ik persoonlijk wel echt te heftig. De structuur is wel echt super goed, dit heb ik nog niet eerder zo goed gezien bij een vegan shake. Hij is lekker romig en totaal niet korrelig, hij lost dus goed op.

Ingrediënten Select Vegan Protein eiwitpoeder

Eindoordeel van de SELECT Vegan Protein

Ik gebruik deze vegan protein nu iedere dag door m’n havermout omdat het de structuur van m’n havermoutpap bijna niet veranderd, dus dat vind ik super fijn. Wel moet ik echt veel fruit en pindakaas toevoegen om die stevia-smaak wat te verbloemen. Voor door de havermout vind ik hem dus prima en zal ik hem ook blijven gebruiken. Als shake daarentegen vind ik hem met alleen amandelmelk echt niet lekker. Een paar slokjes gaat wel, maar een hele shake is echt teveel van die stevia-smaak. Misschien dat ik het nog wel kan proberen als smoothie met fruit erdoor, dat heb ik nog niet gedaan. De structuur is wel echt geweldig voor een vegan shake, dus hopelijk brengen ze snel een variant op de markt met een andere zoetstof of zonder zoetstof.

Dus ondanks dat ik het een vrij goede proteïne poeder vindt voor door mijn havermout, kan het naar mijn mening nog wel beter. Mijn zoektocht naar de perfecte eiwitpoeder gaat daarom gewoon door! Mocht je nog persoonlijke favorieten of aanraders hebben: let me know in een reactie of in een DM op Instagram, misschien kan ik die de volgende keer proberen!

Ik heb dit product gekregen van Bodystore.nl, maar dit veranderd niks aan mijn eerlijke mening :)!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.