Loading...
FashionReviews

Squatproof sportleggings – 4x mijn favorieten

Squatproof sportleggings header deel 2 Fitnesswithasmile

Wat zijn de beste squatproof sportleggings die niet doorschijnen? Die vraag krijg ik nog steeds regelmatig op Instagram en ook in de gym vragen veel vrouwen/meiden waar mijn leggings van zijn. Wanneer je me al wat langer volgt heb je misschien twee jaar geleden al mijn blog met mijn favoriete squatproof sportleggings van dat moment bekeken (deze blog). Inmiddels is die wat verouderd, dus hoog tijd om mijn huidige favorieten te delen dacht ik! Vandaag deel ik daarom met jullie de 4 sportleggings die ik het liefst draag op dagen dat ik m’n onderlichaam (lees; benen/billen) train. Dit zijn alle vier leggings die je figuur goed uit laten komen, lekker zitten en er mooi uit zien. En natuurlijk het belangrijkste: leggings die niet doorschijnen bij het squatten of deadliften.

In mijn vorige blog gaf ik ook een aantal budget opties, maar voor deze blog is het me helaas niet gelukt om echte budget opties te vinden. Deze voldeden dit keer niet aan mijn eisen. Het is niet zo dat de prijs per definitie je de garantie geeft of het goede squatproof sportleggings zijn, er zijn echt wel goedkopere leggings op de markt die niet doorschijnen. Maar ik wilde wel streng zijn voor mijn blog en echt alleen fijne leggings delen, dus vandaar dit keer geen echte budget items. Mocht ik ze binnenkort toch tegenkomen, dan zal ik het uiteraard met jullie delen.

Mijn persoonlijke favorieten van dit moment

Onderstaande leggings zijn mijn favorieten van dit moment, die ik nu wekelijks draag op de dagen dat ik onderlichaam train. Voor de dagen dat ik bovenlichaam train, draag ik meestal lichtere kleurtjes omdat ik die super leuk vind. Ook dan draag ik wel goede kwaliteit leggings, maar lichtere kleuren hebben de neiging iets minder squatproof te zijn. Misschien kan ik daar ook een keertje een blog aan wijden, mocht daar interesse in zijn (let me know :).

Bekijk niet alleen de foto’s, maar kijk ook zeker even naar wat ik erover schrijf. Want het wil nog wel een beetje per soort legging of kleur verschillen of ze wel of niet squatproof zijn :).

Disclaimer:

onderstaand zijn mijn persoonlijke favorieten. Bij mij persoonlijk schijnen ze absoluut niet door bij welke oefening ik ook doe. Toch kan ik je nooit 100% garantie bieden dat ze bij jou ook op geen enkele manier door gaan schijnen. Dit heeft te maken met verschillende lichaamstypes of soms dat de soort stof verandert in tussentijd etc.

Wel heb ik een aantal  basis tips voor je:

  1. Schijnt een legging toch door? Kijk dan of het met een maat groter wel goed is, als er namelijk teveel rek op de stof komt te staan, heb je eerder kans dat het door gaat schijnen.
  2. Ik draag voor de zekerheid zelf altijd een huidskleurige seamless string onder mijn leggings, met dit ondergoed zie je eigenlijk nooit iets (zelfs bij lichtere kleuren).

Okay dan gaan we nu door naar mijn favoriete leggings:

1. Squatproof sportleggings – favoriet 1

Deze Iconic seamless legging van Victory Sportswear  in grey is zeker weten een van mijn all-time favourites. Een prachtige stof, leuk printje en zit heel erg fijn. Het is een legging met een goede stretch, maar tegelijkertijd wel veel compressie. Dit betekent dat het wat meer moeite kost om hem aan te trekken, maar als ie eenmaal op z’n plek zit, dan gaat ie nergens meer heen. Door de highwaist met een brede band en de compressie, zie je geen buikje. Ook voor meiden met bijvoorbeeld cellulitis is die compressie in de stof fijn, hierdoor zie je geen oneffenheden. Ik draag in deze legging de maat S/M. En de prijskwaliteit is echt super, you’ll love this one! Linkje naar de legging vind je hier. Met de kortingscode smile15 krijg je 15% korting op alles bij Victory Sportswear én support je mij een (heel klein) beetje (wat ik enorm zou waarderen!).

Squatproof sportleggings Victorysportswear voorzijde Fitnesswithasmile

Squatproof sportleggings Victorysportswear achterzijde Fitnesswithasmile

2. Squatproof sportleggings – favoriet 2

De rode Power Seamless legging van Womensbest is ook een favoriet. Ik vind het zelf een hele mooie heldere rode kleur en de tint rood is echt rood en niet oranje rood. Voor sommige misschien wat heftig, maar ik hou van kleurrijke outfits :). Het is een mooie stevige legging die goed op z’n plaats blijft zitten. Wel moet erbij worden gezegd dat niet alle kleuren squatproof zijn! Ik heb ook de lila paarse legging, maar deze schijnt wel lichtelijk door bij een squat. Die draag ik dus alleen met upperbody days ;), (met de tip van huidskleurig seamless ondergoed is dit trouwens wel opgelost, maar met legdays draag ik toch het liefst voor de zekerheid een donkerder kleurtje). Ik draag maat M in deze legging. Linkje vind je hier. Met deze link krijg je €10 korting op je bestelling bij Womensbest (ik verdien hier verder niet aan :).

Squatproof sportleggings Womensbest achterzijde Fitnesswithasmile

Squatproof sportleggings Womensbest Fitnesswithasmile

Squatproof sportleggings Womensbest closeup Fitnesswithasmile

3. Squatproof sportleggings – favoriet 3

Een heel ander soort legging is deze van ICIW (I Can I Will) Nimble legging in de kleur Faded Violet. Deze legging is super stretchy en zacht. Dit is zo’n legging met een hele zachte en lichte stof. Wel weinig compressie, dus als je daar meer naar op zoek bent raad ik je de twee hier boven meer aan. Hij is wel mega highwaist en heeft een brede band. Doordat ie minder compressie heeft zal hij iets sneller een beetje naar beneden zakken, dus als je hem wilt gebruiken met bijvoorbeeld hardlopen of HIIT trainingen, dan is hij misschien iets minder geschikt. Maar voor yoga en krachttraining vind ik het een mega chille legging. Ook komt je figuur er mooi in uit vind ik. Nog een dingetje om rekening mee te houden; door de lichtgewicht stof en weinig compressie zit het mega chill, maar kun je cellulitis of oneffenheden op je benen er wellicht wel doorheen zien (mocht je dit een probleem vinden). Ik draag maat M in deze legging, maar een maat S had denk ik ook wel gepast. Linkje naar deze legging vind je hier.  *Edit: Met de kortingscode FITNESSMILE20 krijg je tijdelijk 20% korting op alles bij ICIW.

Squatproof sportleggings ICIW Fitnesswithasmile

Squatproof sportleggings ICIW closeup Fitnesswithasmile

Squatproof sportleggings ICIW favoriet Fitnesswithasmile

4. Squatproof sportleggings – favoriet 4

Okay favoriet nr. 4: dit is de Power Camo Seamless legging in grey. Een legging die ik al tijden heb en nog steeds erg graag draag op mijn legdays. Het is een mega mega stretchy legging, maar tegelijkertijd echt goed squatproof en ook zie je geen oneffenheden op je benen. Deze legging heeft ook een ‘booty scrunch’, dit is een naadje waardoor je achterzijde even goed geaccentueerd wordt haha ;). Klinkt misschien wat eng, maar je zult zien dat je figuur er heel mooi in uit komt.

Victorysportswear

Yes je ziet het goed, nog een legging van het merk Victorysportswear. Waarom nog eentje van dit merk? Simpelweg omdat ik mijn Victorysportswear leggings het allerliefste draag. Al twee jaar ben ik trotse ambassadeur voor Victorysportswear en heb inmiddels heel veel kleding van dit merk. Hier wil ik gelijk bij zeggen dat ik niet wordt betaald om deze blog te schrijven of zoiets. Ik ben oprecht heel erg tevreden met de kleding van Victory: het heeft een hele goede prijskwaliteit verhouding. Ik heb in de afgelopen twee jaar ook veel andere merken geprobeerd, maar val telkens terug op mijn Victory leggings, die draag ik het allerliefst dus ik raad je ze écht aan. 

Linkje naar de legging vind je hier. Met de kortingscode smile15 krijg je 15% korting op alles bij Victory Sportswear én support je mij een (heel klein) beetje (wat ik enorm zou waarderen!).

Squatproof sportleggings Victorysportswear closeup camo Fitnesswithasmile

Squatproof sportleggings Victorysportswear camo Fitnesswithasmile

Bovenstaand zijn mijn favorieten op dit moment, wellicht dat ik over een tijdje weer een blog online gooi met de nieuwe favorieten. Ook zit ik te denken aan een blog met de mooiste leggings voor upperbody days. Laat het me weten of daar interesse voor is :).

Mocht je vragen hebben over de leggings, stuur me gerust een berichtje op info@fitnesswithasmile.nl of in een DM op Instagram ;), I’d love to help.

Van Victorysportswear heb ik een 15% kortingscode, yess!
Victory Sportswear: SMILE15

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.