Loading...
BreakfastFood

Super gezonde mugcake ontbijt

Super gezonde mugcake - fitnesswithasmile

Super gezonde mugcake met verborgen groente

Vandaag een receptje voor een super gezonde mugcake ontbijtje met verborgen groente. Jawel je leest het goed, groenten door je ontbijt is hartstikke fijn om heel veel redenen. Gelijk wat vitamines binnen, veel vezels dus vult goed, extra volume (dus het gevoel dat je een heel groot ontbijt eet), je proeft het (op deze manier) helemaal niet. Ik vind het ideaal. Ik voeg dan ook heel vaak groenten toe door mijn ontbijtrecepten. Er zullen nog veel meer ontbijtreceptjes met groenten volgen :).

In het recept van vandaag heb ik courgette verwerkt. Courgette is zo’n groente die ik áltijd in huis heb. Om wat meer volume toe te voegen aan mijn ontbijt, in mijn salade of ’s avonds lekker gewokt en gekruid bij het avondeten. Je kunt er alle kanten mee op. Courgette heeft zelf een neutrale smaak, dus je kunt hem overal voor in zetten. Zo ook in deze mugcake, je proeft er niks van terug. Promise.

Super gezonde mugcake ontbijtrecept:

Ingrediënten:

 • 45 gr havermeel (ik gebruik deze), gewone havermout kan ook 🙂
 • 15 gr vanille eiwitpoeder (ik gebruik deze)
 • halve courgette (geraspt)
 • 1 ei
 • 2 tl kaneel
 • snufje bakpoeder
 • blauwe bessen
 • een paar flavour drops (zoetstof), ik gebruik deze in vanille smaak
 • toppings! zoals pindakaas, blauwe bessen, kwark etc.

Bereiding super gezonde mugcake:

 1. Rasp de courgette (ik doe dit met mijn keukenmachine).
 2. Voeg dan alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen, samen in de keukenmachine (of blender) en meng dit geheel tot een mooi beslagje.
 3. Roer de blauwe bessen voorzichtig door het beslagje.
 4. Vet een ovenbestendig kommetje of grote mok in met een vetstof. Ik gebruik bakspray.
 5. Stop het dan in de magnetron voor 2 tot 4 minuten (afhankelijk van je magnetron). Je kunt checken of die klaar is als de bovenkant zo goed als droog is.
 6. Kieper je mok/kommetje op de kop op een bordje en versier met de toppings. Mijn favoriete topping is sowieso pindakaas!

Enjoy! Laat me vooral weten wat je ervan vond in een reactie hier of op Instagram! Vind ik super leuk.

Voedingswaarden super gezonde mugcake exclusief toppings:
360 kcal
39 gr koolhydraten
10 gr vet
31 gr eiwit

Super gezonde mugcake ontbijtrecept-fitnesswithasmile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.