Loading...
FoodLunch

Sushi salade recept

Sushi salade recept fitnesswithasmile

Is het een sushibowl of is het een pokébowl? Van mij mag je het noemen zoals je wilt, maar lekker is het sowieso! In het weekend haal ik graag pokébowl of sushi af, voor af en toe heerlijk toch; zo lekker makkelijk (en lui haha). Maar ik vind het ook fijn om zelf de keuken in te duiken en iets lekkers voor mezelf te maken. Vaak maak ik gezonde salades. Daarbij denken mensen al gauw dat dit saai en smaakloos is. Ze denken vaak aan sla, tomaat, komkommer en na een half uur weer honger hebben. Dán vind ik het ook saai en smaakloos. Nee, ik hou van salades waar je écht vol van zit en die daarnaast heerlijk smaken. Dat is dit Sushi salade recept zeker weten! Geïnspireerd op de pokébowls en sushi waar ik zo gek op ben. Bijna net zo lekker en nog gezond ook!

Zoals ik al in deze blog vertelde, hou ik heel erg van salades! Vooral omdat een salade heel veel volume heeft. Zo’n grote, goed gevulde bak salade vult enorm. Ik voeg altijd een eiwitbron (kip, vis, bonen etc.), een koolhydraatbron (rijst, linzen, quinoa, couscuos etc.) en gezonde vetten (zoals avocado of noten) toe. In dit recept zorgt de vette zalmfilet voor de gezonde omega vetten en tevens voor de eiwitten. De rijst is de bron van de koolhydraten.

De ingrediënten van sushi waren mijn inspiratie en spelen de hoofdrol in dit recept. Ik ga regelmatig naar de Chinese toko waar ik dan onder andere de norivellen en sojasaus haal, maar tegenwoordig zijn deze ook bij de meeste supermarkten te vinden!

In dit recept besloot ik mezelf echt even te verwennen met een stukje verse zalm, deze kost wat meer maar smaakt echt fantastisch. Mocht je het iets meer budgetproof willen, dan kun je ook prima diepvries zalm of gerookte zalm gebruiken! Met dit recept kun je qua ingrediënten heel erg goed variëren! Ik maak geregeld een sushi salade en wissel daarbij met de ingrediënten een beetje af. Ik heb de salade op de foto gemaakt met de ingrediënten die ik nog in huis had, maar geef je bij de ingrediëntenlijst hieronder suggesties die je kunt toevoegen om het nog lekkerder te maken of om mee af te wisselen.

Gebruik voor de basis van de sushi salade in ieder geval een slamix, zilvervliesrijst, een norivel, vis (gamba’s, tonijn, zalm etc.) en sojasaus.

Sushi salade recept

Ingrediënten:
(voor één portie)

  • rucola slamelange (0,5 zakje)
  • 100 gr zalmfilet op huid (vers)
  • 1/3 komkommer
  • 40 gr zilvervliesrijst (ongekookt)
  • 1 norivel
  • sojasaus
  • extra opties: mais, edamame (soja)boontjes, tomaatjes, mango, zeewier etc.

Bereiding:

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking.
  2. Dep de zalmfilet droog en bestrijk de vis met (olijf)olie en bestrooi met viskruiden. Verhit de pan en bak de vis op de huidkant 1 minuut op hoge temperatuur. Verlaag de temperatuur naar middelhoog. Bak de vis 4-7 minuten zodat de huid knapperig wordt. Draai de vis dan om en bak nog 1-2 minuten op lage temperatuur totdat de vis gaar is.
  3. Snijd ondertussen de komkommer in stukjes (en eventueel de andere groenten/fruit).
  4. Pak een diep bord of grote saladekom en doe daar de rucola slamelange in.
  5. Scheur of snijd het norivel in stukjes of reepjes en verdeel deze stukjes over de slamelange.
  6. Snipper de zalmfilet in stukjes en verdeel deze over de salade.
  7. Voeg de overige ingrediënten toe en maak af met een scheut sojasaus.

Yesss en daarmee heb je sushi in de vorm van een salade! So good! Echt ik krijg hier nooit genoeg van. En ik snap niet dat mensen nog zeggen dat salades saai zijn, die van mij in ieder geval niet ;). Hou je van sushi, dan ga je dit sowieso heerlijk vinden. Ga je het proberen? Let me know wat je ervan vindt in een reactie onder deze blog of op Instagram!

Voedingswaarden per portie:
377 kcal
27 gr koolhydraten
17 gr vet
25 gr eiwit

Sushi salade gezond eiwitrijk recept fitnesswithasmile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.