Loading...
Lifestyle

5x tips om je haar te laten groeien

5x tips om je haar te laten groeien - fitnesswithasmile

5x tips om je haar te laten groeien

Mijn haar, hetgeen ik altijd héél veel vragen over krijg. Hoe ik het zo lang heb gekregen, hoe het zo gezond blijft, hoe vaak ik het was etc. Jullie vroegen mij om tips voor lang en gezond haar. Degene die mij op Instagram volgen, die zullen ongetwijfeld mijn wisselende hairstyles gezien hebben, lila paars, skyblue of roze. Ik wissel nog wel eens. Ik hou er echt van om iets met mijn haar te doen. Ondanks het blonderen en de kleurtjes, is mijn haar de afgelopen jaren nog steeds gegroeid en is het ook nog steeds heel gezond. Het is nu ook echt super lang, verbaas me er zelf soms ook over.

Want nee, ik heb niet altijd zulk lang haar gehad. Vroeger bleef mijn haar ook altijd groeien tot een bepaalde lengte en verder kwam het niet. Nu is het mega lang en blijft het ook nog groeien. Wat ik heb veranderd waardoor mijn haar nu wel groeit én zo gezond blijft, lees je in deze blog met 5 tips om je haar te laten groeien!

#tip 1. Minder vaak wassen

De beste tip voor langer haar is om je haar minder vaak te wassen. I know ‘ieehll’ sounds gross. Maar dit is wel echt het beste voor je haar en valt echt wel wat mee. Sinds ik dit ben gaan doen, merkte ik echt verschil. Ik was mijn haar hooguit 1 keer per week. Tussendoor gebruik ik droogshampoo. En het is echt zó veel beter voor je haar, het wordt er echt gezonder door.

Wanneer je momenteel elke dag of om de dag je haar wast, is de stap om naar 1 keer per week wassen te gaan, heel groot. Je haar is er nu aan gewend om elke dag of om de dag gewassen te worden, dus het wordt ook vet rond de tijd dat je het normaal gesproken gaat wassen. Je kunt dit wel heel goed opbouwen, of afbouwen eigenlijk ;). Mijn tip hierbij is, wacht iedere week 1 dagje langer met wassen. Dus de dag dat je het normaal gesproken zou wassen, stel je het 1 dag uit. De week erop stel je het weer 1 dag uit, etc etc. Totdat je op ongeveer 1 keer per week wassen uitkomt.

Dit vergt wel even geduld en in het begin is je haar misschien nog heel vettig op de dag dat je het eigenlijk zou wassen. Maar zet eventjes door, gebruik wat droogshampoo, doe je haar in een knot en heb geduld. Na een tijdje gaat je haar zich erop aanpassen.

5x tips om je haar te laten groeien - droogshampoo - fitnesswithasmile

#tip 2. Shampoo

Dit is ook een tip die bij mij echt verschil heeft gemaakt. Zorg voor goede shampoo en andere haarproducten. Schrap alle haarproducten die parabenen, sulfaten of SLS bevatten. Sodium Lauryl Sulphate (SLS) is een heel goedkoop ingrediënt dat veel schuim geeft, maar ook zorgt voor flinke irritatie van de huid. Het lost het natuurlijke huidvet op, waardoor de barrièrefunctie van de huid flink verstoord wordt (bron: dr. Jetske Ultee). Side note: doordat er geen SLS in zit, schuimen deze producten niet zo als je gewend bent van je normale shampoo.

#tip 3. Verzorging

Opzich vrij voor de hand liggend, maar verzorg je haar goed! Gebruik eens per week of twee weken een verzorgend haarmasker (zonder parabenen/sulfaten), na het wassen conditioner en na het uitspoelen in handdoekdroog haar een haarolie.

Zorg er daarnaast voor dat je je haar niet te vaak blootstelt aan hitte. Gebruik wanneer je toch je haar gaat stijlen/krullen een hittebeschermer, maar let op; stijl/krul je haar niet te vaak. Ook de zon brengt schade aan je haar, je hebt hier ook speciale bescherming voor. Als laatste; als je gaat zwemmen, probeer je haar dan niet onder water te krijgen. Het chloor en zeewater is enorm uitdrogend voor je haar.

#tip 4. Haar kleuren 

Wanneer je je haar wilt laten groeien, kun je zoals iedereen weet je haar het beste niet te vaak laten kleuren. Beter nog, helemaal niet laten kleuren. Maar ik snap heel goed dat je het leuk vind om je haar te laten kleuren. Ik laat het zelf ook af en toe kleuren, because I love my blond hair. Mocht je het dus toch echt willen heb ik hier een paar tips voor je.

Zorg dat je naar een salon gaat waar ze je haar kleuren met Olaplex. Olaplex is een product dat er voor zorgt dat de door het kleuren beschadigde zwavelbruggen in je haar herstellen. De Olaplex is er in 3 varianten, 1 die gemengd wordt met de blondering/kleuring zelf, 1 die na de kleuring als treatment in je haar wordt gedaan en nr. 3 die je als thuisverzorging voor het wassen kunt gebruiken. Zorg er altijd voor dat wanneer je je haar laat kleuren, dit in combinatie met Olaplex wordt gedaan, dit zorgt er echt voor dat je veel minder beschadiging krijgt.

Daarnaast is het belangrijk dat je kapper niet een te hoog percentage blondering gebruikt. Bij mij wordt mijn haar altijd geblondeerd met het laagste percentage blondering. Vraag hier gerust naar bij je kapper.

5x tips om je haar te laten groeien - lang gezond haar - fitnesswithasmile

#tip 5. Knip niet te vaak

Ik weet dat dit een grote tegenstelling is met wat kappers altijd zeggen, maar laat je haar niet té vaak knippen. Natuurlijk moet je wel af en toe even langs de kapper voor een knipbeurt, want dat dode haar onderin is natuurlijk niet zo heel erg charming (vooral als het in zo’n punt begint te lopen). Maar iedere vier tot zes weken hoeft echt niet. Wanneer je wel naar de kapper gaat, vraag dan of ze alleen de dode/gespleten punten weghalen. Bij SalonB knippen ze volgens de ‘healthy hair’ methode, wat inhoudt dat ze alleen de gespleten en dode puntjes wegknippen met een bepaalde techniek waardoor je weinig tot geen lengte verliest. Misschien dat ze dit bij andere kapsalons ook toepassen.

Heb jij moeite met je haar te laten groeien? Ik hoop dat je wat aan mijn tips om je haar te laten groeien hebt! En heb je zelf nog tips? Laat ze vooral horen in een reactie onder deze blog. Ook als je vragen hebt, let me know! Mag ook in een DM op Instagram.

Liefs!

3 comments
 1. Natalie

  Heel fijn om deze tips haarverzorgingstips te lezen. Graag voeg ik er een aan toe, nl bier tegen roos. Je haar gaat er ook mooi van glanzen. Olijfolie is overigens niet alleen heel weldadig voor je haar maar ook de allerbeste huidverzorging. Wrijf je handen er maar eens mee in en je zal merken hoe snel het intrekt.

 2. Isabel

  Ik behandel mijn haar wekelijks met ghassoul, een kleiproduct uit Marokko. Het is wel bewerkelijk, een papje maken, laten inwerken, etc. Ik heb hierdoor al tijden geen shampoo meer nodig. Mijn haar is glanzend, stevig en ruikt lekker.

  1. Fitnesswithasmile

   Wat een leuke tip Isabel! Volgens mij heb ik dat een keertje gekregen en nog in huis!! Dus dat moet ik zeker even proberen. Ik was in de veronderstelling dat het een masker voor de huid was. Maar dan ga ik even experimenteren. Leuk! Liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.