Loading...
BreakfastFood

Vanilla raspberry chiapudding

Vanilla raspberry chiapudding healthy ontbijtrecept

Vanilla raspberry chiapudding ontbijtrecept

Vandaag deel ik met je mijn vanilla raspberry chiapudding ontbijtrecept. Yes je leest het goed een ontbijtje met jawel: chiazaad! De superfood hype is allang weer overgewaaid en dat is helemaal prima, maar de chiazaadjes zijn bij mij nog steeds standaard in m’n keukenkastje te vinden. Ik vind het namelijk echt een top voedingsmiddel.

Het chiazaad, aka vogelvoer, zit bomvol gezonde omega-3 vetten en vezels én is eiwitrijk. Door de vezels vult de pudding enorm en kun je er een hele tijd op vooruit! Naast dat dit product zo enorm voedzaam is, vind ik het nóg leuker wat je ermee kunt maken: pudding! Dankzij de vezels kunnen chiazaden wel 10x hun eigen gewicht aan water absorberen. Want de chiazaadjes zetten na een tijdje uit als ze in aanraking komen met vloeistof, waardoor je er een heerlijke jelly-achtige substantie van kan maken. I love it!

In het receptje van vandaag combineer ik de heerlijke zoete smaak van frambozen en vanille. Ik gebruik in dit recept calorievrije frambozen siroop, wat een heerlijke frambozen smaak aan de pudding geeft en het lekker zoet maakt. Echt die combi met vanille is goddelijk. Het is fris, zoet en romig tegelijkertijd. Door de toevoeging van eiwitpoeder extra eiwitrijk en perfect voor als je de dag ervoor hard hebt gesport. Ook prima natuurlijk als je niet hebt gesport en gewoon een vullend ontbijtje nodig hebt voor een lange werkdag. Je kunt het eiwitpoeder ook prima weglaten. Experimenteer een beetje met de ingrediënten, je kunt heel goed variëren met chiapudding! Als jullie meer chiapudding ideetjes willen, laat het me weten in een reactie op deze blog, of op Instagram!

Hier eerst het receptje:

Vanilla raspberry chiapudding ontbijtrecept

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels chiazaad, ongeveer 30 gr (ik gebruik deze)
  • 150 ml plantaardige melk, ik gebruik Alpro coconut
  • 15 gr vanille eiwitpoeder (ik gebruik deze)
  • een paar druppels vanille extract
  • calorievrije frambozen siroop (deze)
  • verse (of diepvries) frambozen
  • noten (ik gebruikte pecannoten)

Bereiding vanilla raspberry chiapudding:

  1. Maak het ontbijtje de avond van te voren klaar.
  2. Meng het chiazaad met de melk, het vanille eiwitpoeder (deze kun je eventueel ook weglaten), het vanille extract en de frambozensiroop (zoveel jij lekker vindt) in een kommetje of groot glas.
  3. Roer het geheel goed door, zodat je geen klontjes krijgt.
  4. Dek het kommetje af en zet in de koelkast voor minimaal 3 uur of de hele nacht.
  5. Pak de volgende dag je heerlijke puddingkje uit de koelkast en maak het af met verse frambozen, extra frambozen siroop en wat nootjes! Mmmm zo lekker!

Enjoy en laat me weten wat je er van vindt!

Voedingswaarden vanilla raspberry chiapudding exclusief toppings:
230 kcal
4,8 gr koolhydraten
12 gr vet
20,5 gr eiwit

Voedingswaarden vanilla raspberry chiapudding inclusief topping van 30 gr noten en wat frambozen:
432 kcal
11,5 gr koolhydraten
30 gr vet
25 gr eiwit

P.s. je kunt mijn code SMILE gebruiken voor 10% korting op alles bij Prozis!

Vanilla raspberry chiapudding gezond ontbijt fitnesswithasmile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.