Loading...
DinnerFoodLunch

Vega Mexicaans mealprep recept

Vega-mexicaans-mealprep-recept-fitnesswithasmile

Vega Mexicaans mealprep recept

Vandaag een vega Mexicaans mealprep recept, die je kunt eten als lunch of als avondeten! Dit recept is zowel warm als koud lekker en daarom heel geschikt om als mealprep te maken. Mocht je je afvragen wat mealpreppen precies is, dat kun je in deze blog lezen :). De ingrediënten die ik heb gebruikt in dit recept geven het gerecht een heerlijk Mexicaans tintje. Het is eiwitrijk, bevat gezonde vetten en de nodige koolhydraten, wat het tot een super gebalanceerd en voedzame maaltijd maakt.

Het recept is gemaakt voor twee porties. Zo kun je bijvoorbeeld de ene dag het recept bereiden en 1 portie (warm) opeten, de andere portie doe je in een bakje en kun je de dag erna als lunch (of diner) eten! Natuurlijk kun je het recept ook verdubbelen en vier bakjes klaarmaken, dan heb je voor nog meer dagen je lunch en/of diner al klaarstaan. Scheelt super veel tijd!

Makkelijk en gezond vega Mexicaans recept

Ingrediënten:
(voor twee porties)

  • 100 gr ongekookte zilvervliesrijst
  • 200 gr vegetarisch kruimgehakt (ik gebruikte die van de Lidl, maar ander vega gehakt kan ook)
  • 1 blikje kikkererwten (150 gr)
  • 1 blikje mais (150gr)
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • cherry tomaatjes
  • Lente ui
  • Rucola
  • Taco kruiden (ik gebruikte deze)

Bereiding:

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking gaar.
  2. Bak het vegetarisch kruimgehakt op halfhoog vuur in een paar minuten gaar met een klein beetje van de taco kruiden.
  3. Snijd de courgette in klein blokjes, snipper de ui, halveer de tomaatjes en snijd de avocado in reepjes.
  4. Bak in een grote (wok) pan de courgette met de ui en voeg daarna de kikkererwten, mais en de taco kruiden toe. Ook heel lekker om paprika toe te voegen (ik kan zelf niet zo goed tegen paprika, vandaar dat ik het heb weggelaten).
  5. Verdeel de rijst, het vega gehakt en de groentenmix over twee bakjes (of borden).
  6. Doe de rucola, cherrytomaatjes en avocado erbij en eventueel nog wat lente-ui (in stukjes gesneden).

Een heerlijk vegetarisch gerecht met een goede balans van vetten, eiwitten en koolhydraten. Door de taco kruiden krijgt het even een andere smaak, wat het net wat bijzonderder maakt. Heerlijk! Hieronder een foto van hoe het eruit ziet als ik het in een bakje meeneem naar werk. Yummie!

Voedingswaarden per portie:
490 kcal
54 gr koolhydraten
19 gr vet
33 gr eiwit

Vega-mexicaans-mealprep-recept-bakje-fitnesswithasmile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.