Vegan mini chocolade ontbijttaartje – gezond en makkelijk
It’s been a while, maar ik ben terug met een nieuw ontbijtreceptje: een vegan mini chocolade ontbijttaartje. Want zeg zelf, je kunt je dag niet beter beginnen dan met een mini taartje toch! Iets met zelf de slingers ophangen in deze gekke tijden toch ;). Met dit ontbijtje is het sowieso een feestje om je dag te starten. Dit ontbijtje heeft een zogeheten ‘chocolate core’ wat betekent dat er in het midden vloeibare chocolade zit, en dat is dus echt verrukkelijk.
In dit receptje maak ik gebruik van glutenvrij havermeel en vegan eiwitpoeder waardoor het receptje zowel glutenvrij, lactosevrij en vegan is! Naast dat het ontzettend lekker is, maak ik dit receptje graag omdat het goed vult en ik er best wel lang energie van krijg.
Allright then, lees snel verder voor het recept!
Vegan mini chocolade ontbijttaartje – gezond ontbijtrecept:
Ingrediënten:
- 30 gr havermeel
- 20 gr (vegan) chocolade eiwitpoeder (ik gebruik die van MyProtein)
- 1 tl bakpoeder
- 80 ml amandelmelk
- 0,5 banaan
- 1 el maple syrup
- 1 tl vanille extract
- blokje pure chocolade
Bereiding gezond ontbijttaartje:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de banaan en meng hier alle ingrediënten, behalve de chocolade bij. Voeg op gevoel een scheutje melk toe als dit nodig is. Het moet als een beslagje worden, niet te dik en zeker niet te dun.
- Vet een ovenbestendig kommetje in met een vetstof. Ik gebruik kokosolie.
- Giet dan je mengsel in het ingevette kommetje.
- Druk het blokje chocolade in het midden onder.
- Stop het in de oven voor zo’n 15 minuten.
- Maak af met vers fruit en wat hazelnootpasta of pindakaas!
Enjoy! Laat me vooral weten wat je ervan vond in een reactie hier of op Instagram! Vind ik super leuk.