Loading...
BreakfastFood

Vegan Ovenbaked oats

Vegan ovenbaked oats in wit schaaltje op een roze ondergrond

Zachte binnenkant met een krokant laagje

Een nieuw ontbijtrecept op de blog! Ik kreeg naar aanleiding van mijn Instagram stories zoveel vraag naar dit receptje dat ik er besloot een blog aan te wijden. Dit is een van mijn favoriete ontbijtjes, die ik wekelijks maak. Eerder deelde ik ook al een aantal soortgelijke recepten met ovenbaked oats: bijvoorbeeld de Ovenbaked Macchiato Oats, of de Ovenbaked peanutbutter oats. Vandaag een vegan variant! Echt een feestje om hiermee te ontbijten, net een taartje. Maar dan wel healthy natuurlijk. Het is een vullend ontbijtje door de eiwitten en vezels in de havermout. Je kunt er even op teren dus  :). Ook is het super easy om te maken en mega lekker. Maken dus die vegan ovenbaked oats!

Zoals ik eerder ook wel vertelde in blogs doe ik vaak een ontbijtje als deze in elkaar flansen en hop hop de oven in. Ondertussen maak ik me klaar voor de dag; aankleden, make-uppie op, haartjes netjes en pinggg dan is je ontbijtje al klaar. Dus geen excuses over dat je er geen tijd voor hebt, want dit is juist super makkelijk en snel in de ochtend!

Ingrediënten vegan ovenbaked oats:

 • 50 gr havermeel (ik gebruik deze)
 • 15 gr vegan eiwitpoeder (ik gebruikte nu deze in vanille smaak)
 • 0,5 tl bakpoeder
 • 1 tl kaneel
 • 0,5 banaan geprakt
 • 150 ml amandel- of kokosmelk
 • 1 grote zachte dadel in stukjes gesneden
 • Hagelslag of chocolade stukjes (ik gebruikte pure Hagelswag).
 • Toppings: pindakaas natuurlijk! 😉

Bereiding ovengebakken havermout:

 1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
 2. Prak de halve banaan.
 3. Voeg het meel, eiwitpoeder, bakpoeder, kaneel en melk toe.
 4. Meng het geheel met een garde.
 5. Snijd de dadel en voeg deze toe aan het beslagje.
 6. Schenk het mengsel in een ovenbestendig ingevet schaaltje of siliconen bakvormpje.
 7. Decoreer met wat hagelslag en plaats het zo’n 15-20 min in de oven.
 8. Maak af met een dikke klodder pindakaas en evt nog wat extra plakjes banaan.

Enjoy en laat me weten wat vindt van dit vegan ovenbaked havermout ontbijtje!

 

Voedingswaarden (exclusief pindakaas topping):
424 kcal
65 gr koolhydraten
9 gr vet
18 gr eiwit

Close-up van Vegan ovenbaked oats in wit schaaltje op een roze ondergrond

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.